[video] Denk Vooruit. Denk Digitaal: hoe combineer je online met offline?

Laatste update 22 september 2017 Leestijd: 2 min

Een kleine maar groeiende groep consumenten koopt nu al een auto online zonder eerst een proefrit te maken. Toch wil het merendeel van de consument een auto eerst zien, voelen en uitproberen. Gadgets zoals robots, zelfdenkende tandenborstels of VR-brillen worden meestal compleet online verkocht. Dat terwijl veel consumenten deze producten óók graag eerst echt zien voordat ze het aanschaffen. Maar wat is nu de ideale mix tussen online en offline? Dat staat aanstaande maandag centraal tijdens de workshop Denk Vooruit Denk Digitaal. Het is nog niet te laat om u aan te melden!

Zo kan het ook

Het Amerikaanse gadgetplatform B8ta combineert hun online platform met fysieke winkels waar klanten de producten kunnen bekijken en testen. B8ta biedt moderne uitvinders een strekkende meter showroomtafel te huur aan. Goed getrainde verkopers helpen de klant in de winkel vervolgens aan de broodnodige info over het product. Het product kopen doe je vervolgens weer online: in de winkel met een iPad of thuis achter je eigen pc. Bekijk hieronder het filmpje over B8ta.

Praktische workshop

Lang niet alle verkoop vindt dus puur online plaats. Ook Nederlandse formules zoals Coolblue kiezen vaak voor een offline component, naast hun online omgeving. Tijdens de Denk Vooruit. Denk Digitaal Workshop Hoe krijg ik grip op mijn klant? wordt ook ingezoomd op de combinatie offline en online. Zo zal Frans Goenee, Inspiratiemanager van De Efteling, maandag 25 september vertellen waar online en offline samenkomen in het Eftelingconcept. Meer weten over de workshop? Kijk op www.denkvooruitdenkdigitaal.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring