Handige tool voor berekenen kostprijs tachograafwerkzaamheden

Laatste update 12 oktober 2017 Leestijd: 2 min

BOVAG biedt truckdealers een rekentool, waarmee zij op eenvoudige wijze de kosten van tachograafwerkzaamheden in beeld krijgen. De afgelopen jaren heeft de EU wijzigingen doorgevoerd in de Europese tachograafverordening, die gevolgen hebben voor uw bedrijf en bedrijfsvoering. De tool helpt om de extra kosten die u hierdoor moet maken inzichtelijk te krijgen, ook naar de klant toe.

Door de wijzigingen in de tachograafverordening was het nodig om bijvoorbeeld nieuwe test- of ijkapparatuur of nieuwe software voor bestaande apparatuur aan te schaffen. Bovendien is de nascholing van ijkmeesters nu iedere vier jaar verplicht. De komende jaren staan er nog meer veranderingen te wachten. Zo wordt in 2019 de zogenaamde slimme tachograaf ingevoerd. De invoering hiervan kan opnieuw betekenen dat u kosten moet maken om tachograafwerkzaamheden aan uw klanten te kunnen leveren.

Praktische handreiking

Branchemanager Aad Verkade: “BOVAG vindt het belangrijk dat leden zich bewust zijn van de kosten die werkzaamheden aan tachograafsystemen met zich meebrengen. Daarom heeft BOVAG een rekentool laten ontwikkelen waarmee u eenvoudig een beeld krijgt van de kosten. Met deze tool geven we u een praktische handreiking om uw diensten op verantwoorde wijze aan klanten aan te bieden.”

Vragen

Heeft u vragen over de tachograafverordening of het gebruik van de tool? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl.

De rekentool is onderaan deze pagina te downloaden (exclusief voor BOVAG-leden).

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring