BOVAG geeft F1-fans unieke ervaring

Laatste update 26 oktober 2017 Leestijd: 2 min

Ondanks het gure herfstweer togen honderden liefhebbers van de Formule 1 op zondagavond 22 oktober naar Circuit Zandvoort om daar gezamenlijk op een megascherm naar de Grand Prix van Amerika te kijken. BOVAG gaf 50 prijswinnaars, waaronder vele BOVAG-leden, de mogelijkheid om met vrienden of familie vanuit de eigen auto vanaf start-finish in een echte Drive-in de race te bekijken.

Na de stormloop op deze actie (1.200 aanmeldingen via Facebook) werd in overleg met het circuit besloten om ook de hoofdtribune te openen, zodat alle racefans de mogelijkheid kregen het spektakelstuk te aanschouwen. Het regende en het stormde, maar desondanks namen honderden liefhebbers plaats op de tribune, waar men als beloning mee mocht doen aan de verloting van twee tickets voor de Oostenrijkse Grand Prix en drie gratis abonnementen op Formule 1 Magazine. De 50 deelnemende auto’s aan de Drive-in werden voorzien van startnummers en door de Formule 1 Safety Car meegenomen voor een spectaculaire ronde over het donkere circuit. Voor en tijdens de race werden de prijswinnaars in de watten gelegd met hotdogs, hamburgers, popcorn, milkshakes en -uiteraard- Red Bull. De inhaalrace van Max Verstappen zorgde na elke actie voor taferelen die menigeen alleen in een voetbalstadion gewend is. Gejuich vanaf de tribune, getoeter van de auto’s en na de -tijdelijke- derde plaats van de Nederlandse held zelfs vuurwerk, net als bij het begin van de race. Na de F1 Pitstop in augustus voor alle fans op weg naar Spa Francorchamps, heeft BOVAG zich met dit unieke evenement wederom nadrukkelijk op de kaart gezet bij een nieuw publiek en ook vooral via nieuwe media. De reacties waren louter positief.

De BOVAG F1 Drive-in werd mede mogelijk gemaakt door Circuit Zandvoort, Bleekemolens Race Planet, Formule 1 Magazine, Red Bull Nederland, Aviko en SportStadion.

Video-impressie


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring