Revisie-ondernemers kijken met andere ogen

Laatste update 06 november 2017 Leestijd: 2 min

Het eerste gezamenlijke symposium van VIV en BOVAG Revisiebedrijven leerde de aangesloten ondernemers om met andere ogen naar hun business en hun toekomst te kijken. Hieronder een paar links naar de inhoud van het symposium, voor wie er niet bij was.

Zo was de voorman van de Koninklijke Roeiers Vereniging de Eendracht present, die de aanwezigen meenam in de transformaties die zijn organisatie in meer dan honderd jaar onderging. Van roeiers die trossen van grote schepen naar de wal brachten tot een hightech exportproduct en lichtend voorbeeld voor wereldhavens. Boodschap van de Rotterdamse roeiers, die tegenwoordig alles doen behalve roeien: “Resultaten uit het verleden zijn een gevaar voor de toekomst!” Meer weten? Zie: http://krve.nl/nl

Corrosion: onderscheidend vermogen

Het bedrijf Corrosion, dat werk maakt van corrosiebestrijding aan zeeschepen, beleefde recent ook een omwenteling, gedreven door toenemende concurrentie. In een gloedvol betoog legde de directeur uit hoe een bedreiging werd ongebogen in onderscheidend vermogen. Boodschap was in beide gevallen: hou je ogen open voor wat er in de wereld gebeurt, denk niet dat alles tot in de eeuwigheid blijft zoals het was, wees niet bang om te veranderen, veranderen doet pijn en gaat in kleine stappen.

Bionica: slimme oplossingen in de natuur

Ook in twee workshops leerden de revisie-leden met andere ogen kijken, onder meer dankzij een specialist in bionica, die ze wees op tal van slimme oplossingen die in de natuur voorhanden zijn voor complexe technische vraagstukken. Zie www.bionicacentrum.nl voor meer uitleg over de natuur als uitvinder.

Thomas Rau: circulaire economie

De afsluiting van het symposium was in handen van Thomas Rau, een architect met een bijzondere blik op de wereld, die over veel meer nadenkt dan alleen het ontwerpen van gebouwen. Hij etaleerde een filosofie over de circulaire economie en hoe om te gaan met de beschikbare grondstoffen in de wereld. Over hem is door de VPRO een boeiende documentaire gemaakt. Zie www.youtube.com/watch?v=aoQoz9tkz6Q

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring