FNV grens over met beschadigende advertentie

Laatste update 08 mei 2017 Leestijd: 3 min

FNV is wat BOVAG betreft de grens van het fatsoen overgegaan door in een regionale krant een advertentie te plaatsen waarin een groot dealerbedrijf zwart wordt gemaakt bij het publiek. BOVAG spreekt FNV daar duchtig op aan.

n de door FNV geplaatste advertentie wordt zogenaamd een nieuwe werkgever gezocht voor de vermeend ontevreden medewerkers van de betreffende dealergroep. Gesuggereerd wordt dat de bewuste werkgever het vakmanschap van zijn mensen niet waardeert en dat de cao niet zou worden nageleefd.

Navraag leert dat het BOVAG-bedrijf meende constructief in gesprek te zijn met de FNV, en dat hen nog niet duidelijk was waar de schoen dan precies zou wringen qua naleving van de cao. Het bedrijf werd dus zeer onaangenaam getroffen door de advertentie. Net als BOVAG. BOVAG vindt dat de vakbond de grens van het betamelijke heeft overschreden door openlijk en zonder gegronde reden een keurig bedrijf in een kwaad daglicht te stellen bij het publiek, dat nota bene part noch deel heeft aan deze kwestie. De reputatie van het autobedrijf én zijn medewerkers, wordt daardoor ernstig schaadt, met mogelijk financiële schade tot gevolg.

Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG: “Werkgevers en werknemers staan samen aan de lat voor een gezonde, aantrekkelijke branche. Daar sluit je samen onder meer een cao voor af. FNV is direct na het sluiten van de cao op zeer ongepaste wijze BOVAG-bedrijven onaangekondigd gaan bezoeken en heeft bedrijven zwart gemaakt in de media, met als dieptepunt de verwerpelijke advertentie over een van de dealerbedrijven in regionale pers. We zien FNV onder het mom van ‘controle op naleving van de cao’ twee dingen doen. Ten eerste is FNV uit op afspraken buiten de cao om, getuige voorstellen die zij doen aan bedrijven om hogere onregelmatigheidstoeslagen te gaan betalen. Daarnaast lijkt de FNV op zoek naar podium om zieltjes te winnen, over de rug van bonafide bedrijven en werknemers heen. Dat is niet zoals het hoort en ronduit verwerpelijk. Wij zijn graag constructief in gesprek met de vakbond, bijvoorbeeld over naleving van de cao. Maar daar horen dit soort onfatsoenlijke acties niet bij. Wat ons betreft is FNV bezig uit de gratie te raken en de bond belandt daarmee uiteindelijk buiten het overleg, in plaats van aan de gesprekstafel met BOVAG, waar deze kwesties besproken horen te worden”.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring