Symposium: heeft de revisiebranche toekomst?

Laatste update 03 augustus 2017 Leestijd: 2 min

Er is geen ontkomen aan. Het gebruik van fossiele brandstof gaat een keer stoppen. Wanneer precies weet niemand. Sowieso is het een keer op, maar waarschijnlijk stopt het gebruik al eerder vanwege duurzaamheidstrategieƫn. Maar wat betekent dit voor de revisiebranche die compleet afhankelijk is van de verbrandingsmotor?

Tijdens het symposium ‘met andere ogen’ inspireren we de branche om met een frisse blik naar de toekomst te kijken.

De nieuwe realiteit waarin we wereldwijd op oliedieet gaan is al goed te zien in het wagenpark van personenauto’s. In vijf jaar is het wagenpark hybride- en elektrische auto’s in Nederland verviervoudigd. Als het aan de politiek ligt wordt er na 2025, dus al over acht jaar, geen enkele diesel- of benzineauto meer verkocht in Nederland. Voordat het wagenpark met verbrandingsmotor grotendeels is verdwenen duurt het nog even, maar toch is het cruciaal dat revisiebedrijven hier rekening mee te houden.

Ook stookolie moet er op termijn aan geloven. Toch loopt het in het scheeps- en zwaar vervoer naar verwachting minder snel. Er is daar nog geen werkbaar alternatief voor de verbrandingsmotor. Kortom: innovatie in de branche is noodzakelijk. Maar hoe pakt u dat aan? Tijdens het symposium ‘met andere ogen’ op 2 november in congrescentrum NBC in Nieuwegein inspireren we u met prikkelende sprekers om de eerste stappen te zetten. Meer informatie volgt na de zomer.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring