Onderzoek SFTW: minder tankstationeigenaren door sterke clustering

Laatste update 25 juni 2018 Leestijd: 2 min

Het is één van de trends die uit het kengetallenonderzoek van SFTW komt. Het onderzoek naar ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de tankstation- en wasbranche is uitgevoerd in opdracht van het Sociaal Fonds Tankstations en Wasbedrijven (SFTW) en is recent afgerond.

Andere trends uit het rapport:
  • Er werken meer vrouwen dan mannen bij tankstations en de wasstraat is een mannenwereld. 
  • Het aantal dienstverbanden per werkgever stijgt en ook het aantal medewerkers in de branche is na een aantal jaren van daling weer toegenomen. 
  • Het aantal bedrijven in de wasbranche is in de periode van 2010-2015 behoorlijk toegenomen.

SFTW en onderzoek

Het Kengetallenonderzoek geeft een rijke verzameling van de belangrijkste kengetallen over werkgevers en werknemers in de branche in de periode 2010-2015. Belangrijke getallen zijn het aantal tankstations en het aantal wasbedrijven, het aantal werknemers in de branche en de gemiddelde omvang van de dienstverbanden. Doordat in de rapportage de gegevens over een langere periode zijn opgenomen, zijn trends en ontwikkelingen goed zichtbaar.

Voor SFTW is het belangrijk om de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van de branche goed te kennen. Zodat de kennis weer gedeeld kan worden met onder andere BOVAG-leden. Zij kunnen zo beter anticiperen op de trends en ontwikkelingen.

Het onderzoek kunt u onderaan dit bericht downloaden.


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring