Uitnodiging BOVAG-NOVE innovatiebijeenkomst over Mierenzuur

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Mierenzuur is een vloeibare brandstof die de komende jaren in Nederland zal worden geïntroduceerd. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze energiedrager? Kom dan naar de innovatiebijeenkomst op 8 maart in het BOVAGhuis in Bunnik.

BOVAG en NOVE organiseren deze bijeenkomst innovatiebijeenkomst in samenwerking met studenten van de TU Eindhoven.

Mierenzuur kan op vergelijkbare manier kan getankt als diesel en benzine. In twee minuten kan voldoende getankt worden voor een bereik van 400 km. Mierenzuur is duurzaam en heeft het significante voordelen tegenover batterij-elektrisch en waterstof rijden. Op dit moment werken studenten bij Team FAST dat verbonden is aan de TU Eindhoven aan het ontwikkelen van een mierenzuur applicatie voor een stadsbus. In de toekomst zal dit zich naar bredere toepassing in voertuigen zoals vrachtwagens, personenauto’s en busjes. De infrastructuur is een belangrijk onderdeel van de implementatie en daarom wordt op dit moment een mierenzuur tankstation ontwikkeld door Hamer. Dit zal gaan om een station vergelijkbaar met een AdBlue station wat breed inzetbaar zal zijn.

Verschillende sprekers geven uitleg over de toepasbaarheid van mierenzuur in de autosector en de invloed op het brandstoflandschap. Daarnaast wordt besproken welke gevolgen zijn voor een pomphouders en vooral wat de voordelen en kansen van mierenzuur zijn voor een pomphouders, vervoerder en opslagbedrijf. Als klap op de vuurpijl onthullen wij exclusief het eerste mierenzuurtankstation in Nederland. Naast de techniek en toepassingsmogelijkheden van mierenzuur komt de mogelijkheid tot co-financiering van Team Fast aan de orde.

Praktische informatie

Wanneer: 8 maart 2017
Waar: BOVAGhuis Bunnik
Tijd 10:00 uur tot 12:30 uur (inclusief lunch)
Kosten: gratis voor NOVE- en BOVAG-leden
Aanmelden: stuur een e-mail naar tankstations@bovag.nl
Vragentankstations@bovag.nl
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring