Conjunctuurpeiling: revisiebranche positief over resultaten

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Positiviteit overheerst bij de bedrijven die zijn aangesloten bij BOVAG Revisiebedrijven en VIV. Dat blijkt uit de BOVAG Conjunctuurpeiling. Zowel over de behaalde resultaten in het eerste halfjaar van 2016, als over de verwachte ontwikkelingen in de tweede helft zijn de ondernemers tevreden. Het ondernemersvertrouwen is dan ook behoorlijk hoog.

De totale omzet is bij 55% van de revisiebedrijven toegenomen in het eerste halfjaar van 2016 ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Daartegenover zag slechts 5% de omzet afnemen. De ontwikkeling van de winstgevendheid laat een vergelijkbaar beeld zien. Zo rapporteerde tevens 55% van de bedrijven een toename van de winstgevendheid ten opzichte van de dezelfde periode in 2015 en zag 5% de winstgevendheid afnemen.

Omzettoename verwacht

Ook voor de tweede helft van 2016 verwachten de revisiebedrijven een positieve ontwikkeling van de resultaten. Zo verwacht 60% een toename van de omzet en 40% een vergelijkbare omzet als een jaar geleden. De winstgevendheid gaat naar verwachting bij 56% van de revisiebedrijven omhoog en 44% verwacht een vergelijkbare winst ten opzichte van een jaar geleden.
Het ondernemersvertrouwen, dat de verwachtingen ten aanzien van de prestaties in de komende zes maanden meet, is dan ook positief (+40).

Samen met VIV

BOVAG meet twee keer per jaar de stemming over de bedrijfsontwikkelingen onder zijn leden via de BOVAG Conjunctuurpeiling. Dit keer heeft BOVAG daarbij samengewerkt met de VIV. Daardoor geeft de peiling een representatiever beeld van de ontwikkelingen in de revisie- en verbrandingsmotorenbranche. Aan de Conjunctuurpeiling deden 967 bedrijven mee, waaronder 20 revisiebedrijven.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring