Nieuwe subsidieprogramma’s voor waterstoftankstations

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Ondernemers die willen investeren in een waterstoftankstation: opgelet. De Europese Unie stelt opnieuw subsidie beschikbaar voor enkele locaties langs het hoofdwegennet in Midden- en Zuid-Nederland. Daarnaast organiseert de Nederlandse overheid begin 2017 een eigen nationaal subsidieprogramma.

De reactietermijn voor de Europese subsidie is kort dag: uiterlijk eind volgende week moeten serieuze ondernemers hun interesse kenbaar maken via tankstations@bovag.nl. Het gaat om een nieuwe ronde waarmee Brussel een Europees netwerk van waterstofstations wil opbouwen. In ons land komen locaties in aanmerking die zich ten zuiden van de A1 op de doorgaande snelwegen van en naar Duitsland en België bevinden. Aan zo’n subsidie kleven een hoop haken, ogen en voorwaarden en ondernemers moeten een lange adem hebben om vol te houden. Je moet sowieso bereid zijn om zelf ook te investeren en om samen te werken met andere partners in de waterstofketen. Maar voor serieuze ondernemers is dit een goede gelegenheid om hun interesse kenbaar te maken. Dat kan via tankstations@bovag.nl. BOVAG zal uw reactie doorgeven aan het Ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Daarnaast organiseert Nederland zelf in februari/maart 2017 een eigen subsidieprogramma voor waterstoftankstations. BOVAG Tankstations wil voorafgaand aan deze nationale regeling een voorlichtingsbijeenkomst organiseren, zodat leden van BOVAG volledig worden geïnformeerd. Een datum volgt nog. Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Meld u dan via tankstations@bovag.nl.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring