BOVAG Conjunctuurpeiling: tankstations negatief gestemd

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Tankstationondernemers rapporteren ook in het tweede halfjaar van 2015 een afname van de afzet. Er zijn wel meer bedrijven die een positieve ontwikkeling van de winst zien, al is de verdeeldheid onder de leden groot.

Ruim een derde verwacht dat de totale omzet zal dalen. Slechts 20 procent verwacht een omzetverbetering. Een vergelijkbare verhouding geldt voor de verwachtingen rond de shopomzet. De afdeling tankstation is de enige BOVAG-sector waar het ondernemersvertrouwen per saldo negatief is.

Wat is een conjunctuurpeiling?
In de BOVAG Conjunctuurpeiling worden BOVAG-leden twee keer per jaar gevraagd hoe hun bedrijf het afgelopen halfjaar heeft gepresteerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. En wat hun verwachting is voor het komende half jaar. Op alle onderwerpen kunnen ondernemers slechts aangeven of er sprake is van een toename, afname of geen verschil (gelijk gebleven). Dat levert per branche een beeld op van de economische situatie. De onderwerpen waarover leden hun mening kunnen geven, verschillen per afdeling, omdat niet alle vragen voor elk type lid van belang zijn.

De volledige conjunctuurpeiling is onderaan deze pagina te downloaden.

CP-TNK-H2-2015.png

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring