Start onderhandelingen cao Tank en Was op 15 september

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

De huidige cao Tankstations en Wasbedrijven loopt 31 oktober 2015 af. De onderhandelingen voor een nieuwe cao starten dinsdag 15 september. Aan tafel zitten de bonden en BOVAG en BETA. Het vervolg is in oktober. Het dossier op het ledenportaal volgt de ontwikkelingen op de voet.

BOVAG en BETA willen mogelijkheden blijven bieden voor creatief ondernemerschap zodat ondernemers de ruimte hebben om hun bedrijf in een lastige markt rendabel te houden. Vooral het opleiden van werknemers speelt hierin een belangrijke rol. Investeren in opleiding en ontwikkeling is wat de werkgevers betreft relevanter dan een inkomensstijging. BOVAG en BETA zien beperkte ruimte voor een loonkostenstijging.

Voor BOVAG en BETA zijn goede arbeidsomstandigheden belangrijk en spreken daarom de wens uit om eventuele nieuwe initiatieven te verkennen en de branche RI&E en arbocatalogus waar mogelijk aan te vullen en te verbeteren.

Verder wordt ingezet op een cao met een looptijd van 2 jaar (25 maanden), om rust, overzicht en duidelijkheid te creƫren.

Meer lezen over de cao-onderhandelingen voor Tankstations en Wasbedrijven kan in het dossier. Daar vindt u ook de voorstellenbrieven van de bonden. De inzetbrief van BOVAG en BETA vindt u als download onderaan deze pagina.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring