Bijeenkomst cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf (MvT) en toekomstbestendig werkgeverschap

Terug

De nieuwe cao voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf (MvT) is een feit. Op dinsdag 5 maart nemen we je graag mee in de belangrijkste wijzigingen van deze overeenkomst. En we gaan in op toekomstbestendig werkgeverschap, waarbij onder andere de eerste uitkomsten van de HR Quick-Scan, verzuimcijfers en werken met gevaarlijke stoffen aan bod komen. Natuurlijk is er volop ruimte om vragen over de nieuwe cao te stellen. Na afloop van de bijeenkomst vindt een netwerklunch plaats.

Het programma ziet er als volgt uit:
 • 9.30 – 10.00 uur: Inloop met koffie, thee en iets lekkers
 • 10.00 – 10.05 uur: Aftrap voor Marjolijn Spoorenberg (Manager Onderwijs & Arbeidsmarkt bij BOVAG)
 • 10.05 – 10.30 uur: Werkgeluk en toekomstbestendig werkgeverschap door BOVAG-jurist Bas Tijhuis Een prettige werkcultuur is belangrijk voor het werkgeluk van ondernemers en medewerkers, maar waar start je? We nemen de eerste uitkomsten van de HR-QuickScan met je door. Aansluitend zal een OOMT-coach en adviseur werkgeverschap, kort iets vertellen over de producten en diensten van OOMT onder meer op het gebied van werken met generaties.
 • 10.35 – 11.00 uur: Veilig en gezond werken door Susan van Vredendaal-Los en Bas Tijhuis (juristen bij BOVAG)Hoe zien de verzuimcijfers van de bij BOVAG aangesloten branches er uit? Is er ook sprake van branchespecifiek verzuim? Tijdens deze sessie peilen we ook de behoefte van de aanwezigen aan bijvoorbeeld verzuimcijfers of -inspiratie en in hoeverre BOVAG daarbij een rol kan spelen. En we praten je bij over Arbo, RIE en werken met gevaarlijke stoffen.
 • 11.00 – 11.30 uur: PAUZE
 • 11.30 – 12.10 uur: De nieuwe cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf door Laura Weijland (Manager Arbeidsvoorwaarden bij BOVAG en cao-onderhandelaar). Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe cao? En hoe is deze tot stand gekomen? Laura Weijland belicht de belangrijkste cao-onderdelen.
 • 12.10 – 12.15 uur: Afsluiting door Marjolijn Spoorenberg. 
 • 12.15 – 13.15 uur: Netwerklunch en de mogelijkheid om je specifieke cao-vragen te stellen aan de collega’s van BOVAG Ledenadvies tijdens het live spreekuur.
Let op: deze bijeenkomst gaat specifiek over de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf (MvT). Kom alleen naar deze sessie als deze cao op jouw bedrijf van toepassing is. 

Aanmelden

Deze bijeenkomst is onderdeel van het BOVAG-lidmaatschap, er zijn geen kosten aan verbonden. Omdat dit een drukbezochte bijeenkomst is, raden we aan om je snel aan te melden, want vol=vol. Om deze reden is er per organisatie maar plaats voor twee personen. 

Meld je aan voor de bijeenkomst  

Op een rijtje:

 • Locatie: BOVAGhuis
  Kosterijland 15
  3981 AJ Bunnik
 • Datum: 05 maart 2024
  Van 09:30 - 13:15
 • Voor afmeldingen en vragen: events@bovag.nl
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring