BOVAG Schadeherstelbedrijven

Laatste update 22 november 2017 Leestijd: 4 min

01 BOVAG Schadeherstelbedrijven

De markt van schadeherstelbedrijven verandert snel. Hoe speelt u hierop in? BOVAG adviseert en ondersteunt. Ontdek onze meerwaarde.

Advies en ondersteuning aan Schadeherstelbedrijven

De branche van schadeherstelbedrijven verandert snel. De technologie in moderne auto’s brengt risico’s met zich mee voor het schadeherstel. Daardoor worden autofabrikanten kritischer op schadeherstel en zullen zij steeds vaker een verzekering willen koppelen aan hun auto’s. De verzekeraar is geneigd de risico’s neer te leggen bij de schadeherstelbranche. Dat verhoogt de druk op de branche. Door dit alles specialiseren steeds meer schadebedrijven zich op bepaalde clusters van merken en technologie. Dit vergt een flinke investering. De verwachting is dus dat het aantal bedrijven terugloopt. Dit biedt kansen voor bedrijven die zich juist richten op het schadeherstel van oudere wagens. Met een wagenpark van 8 miljoen auto’s biedt dit de komende jaren voldoende mogelijkheden. Hoe gaat ú om met al deze ontwikkelingen? En hoe toekomstbestendig bent u op de langere termijn? Als BOVAG-lid staat u er niet alleen voor.

Wat kunt u verwachten van BOVAG?

Hoe maakt u werk van een gezond en toekomstbestendig schadeherstelbedrijf? Wat doet u wel en niet? BOVAG Schadeherstelbedrijven adviseert en ondersteunt u. Dit kunt u van BOVAG verwachten:

Kennis delen

Alles doen wordt steeds lastiger. Op de langere termijn moet u dus specialiseren, qua investeringen, apparatuur en kennisniveau. BOVAG helpt u keuzes te maken. We delen relevante informatie, organiseren themabijeenkomsten, maken ontwikkelprogramma’s en brengen opdrachtgevers (verzekeraars, leasemaatschappijen) bijeen.

Opleiding en ontwikkeling van medewerkers

Het doorlopend opleiden en ontwikkelen van medewerkers is belangrijk. Want daarmee kunt u als schadeherstelbedrijf blijven voldoen aan de steeds strengere herstelvoorschriften van fabrikanten, zodat u blijft meedoen in de markt. BOVAG pleit daarbij voor geïntegreerd onderwijs binnen schadeherstel.

Speerpunten van BOVAG Schadeherstelbedrijven

Bekijk hieronder de drie belangrijkste speerpunten van de afdeling Schadeherstelbedrijven.
  • Innovatie: om ervoor te zorgen dat professionele schadebedrijven hun plek in de markt behouden en ook in de toekomst bestaansrecht hebben en een gezond rendement verdienen, is innovatie essentieel. Het waarborgen van kwaliteit en veiligheid is daarin een belangrijk aspect, want het schadebedrijf wordt steeds meer aansprakelijk gesteld voor de veiligheidscomponenten van het door hun geleverde werk. Onderdeel van innovatie is ook het ontdekken van nieuwe manieren van samenwerken binnen de mobiliteit, gestuurd door de ontwikkelingen op het gebied van de connected car.
  • Investeren: om de steeds complexer wordende techniek van moderne carrosserieën bij te kunnen benen, is ruimte voor de juiste investeringen noodzakelijk. Dat geldt voor investeringen op het gebied van equipment én opleidingen. Voor de opleidingen streeft BOVAG naar één branchekwalificatiestructuur, waarvoor een intensieve samenwerking tussen VOC en Innovam nodig is. Ook wil BOVAG een efficiënter en kosteneffectief opleidingsaanbod voor schadeherstelbedrijven, denk bijvoorbeeld aan e-learnings.
  • Investeren: BOVAG staat bekend als dé belangenbehartiger van ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Deze positie, in combinatie met een sterke merknaam, geeft BOVAG invloed in Den Haag en Brussel. Die invloed zal BOVAG actief aanwenden om op korte termijn de lobbyagenda voor schadeherstelbedrijven op tafel te krijgen. Eén van de punten op die agenda is de invloed van technologische ontwikkelingen op de toekomst van de branche. Daarbij streeft BOVAG naar meer bewustwording bij onze (lokale) overheden over het belang van professionaliteit en voertuigveiligheid binnen de schadeherstelbranche.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring