Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier om naar het oude ledenportaal te gaan.

BOVAG Schadeherstelbedrijven

Laatste update 20 november 2017 Leestijd: 5 min

02 Ruitschadeherstelbedrijven

Ruitschadeherstel is een prachtige branche met echte vakmensen. En BOVAG is van oudsher een brancheorganisatie waarin vakmensen zich verenigen. Ruitschadeherstel is een vak dat aan verandering onderhevig is, onder meer door de opkomst van nieuwe complexe technologieën in auto’s. Dat vereist visie en een daadkrachtige aanpak. BOVAG is er voor om leden toekomstbestendig te maken en te houden.

BOVAG heeft daartoe een professionele werkorganisatie met tal van specialisten op gebied van recht, arbo, techniek, communicatie en nog een boel meer. Bovendien heeft BOVAG veel contacten bij stakeholders – denk aan verzekeraars – en in politiek-Den Haag bij ministers, Kamerleden en ambtenaren. Ten slotte heeft BOVAG een ijzersterk keurmerk, dat ook bij klanten van ruitschadeherstellers veel vertrouwen zal wekken, zoals het merk dat ook in andere BOVAG-sectoren doet.

Speerpunten

BOVAG heeft voor de ruitschadeherstelbedrijven een aantal speerpunten benoemd die belangrijk zijn om mee aan de slag te gaan.

Kennis en techniek
Techniek in auto’s wordt steeds complexer. Dat raakt ook de ruitschadehersteller. Daarvoor is het noodzakelijk dat de technische kennis en vaardigheden van kwaliteit medewerkers op een hoger plan worden gebracht. Dit vergt overleg met auto-importeurs, dealers, verzekeraars en leasemaatschappijen. En daar is BOVAG goed in. Want BOVAG is een branchevereniging die met alle partijen de samenwerking zoekt, en samen met die partijen en leden op zoek gaat naar praktische oplossingen. 

Kwaliteit
BOVAG werkt aan een kwaliteitsnorm voor ruitschadeherstel die gedragen wordt door de hele branche. Door zowel opdrachtgevers als herstelbedrijven. Deze norm geeft alle partijen helderheid en zekerheid over de kwaliteit van de werkzaamheden. En op die manier helpen we BOVAG-leden toekomstbestendig te zijn en te blijven.

Invloed
BOVAG staat bekend als dé belangenbehartiger van ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Dat komt onder meer door het bekende BOVAG-keurmerk. Dat geeft BOVAG invloed in Den Haag, in Brussel en bij andere belangrijke partijen in de branche, zoals verzekeraars en leasemaatschappijen. BOVAG wil samen met nieuwe ruitschadeleden een lobbyagenda opstellen om daar vervolgens zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan.

Vraag hier het lidmaatschap aan

Voordelen BOVAG-lidmaatschap

Advies op maat
Bij BOVAG Ledenadvies kunnen leden kosteloos terecht met vragen over personeel en arbeidsomstandigheden, milieu, fiscaliteit en juridische zaken.

Garantie
BOVAG Garantie voor ruitschadeherstel, inclusief transparante geschillenregeling, en niet te vergeten onze doortimmerde algemene voorwaarden en kwaliteitsnormering.

Goed werkgeverschap
BOVAG helpt en adviseert u als werkgever. Dat doen wij door u op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen en door uw belangen als werkgever te behartigen. BOVAG heeft uiteraard diverse producten en diensten beschikbaar die u ondersteunen bij uw rol als werkgever. En, in het belang van leden, maken we ons als BOVAG sterk voor goede opleidingen.

Toegang tot het BOVAG-netwerk
Als BOVAG-lid heeft u via diverse platformen toegang tot het BOVAG-netwerk, zowel online als via diverse bijeenkomsten. Een platform van leden én van relevante branchepartijen/- leveranciers zoals verzekeraars, leasemaatschappijen, aanbieders van (technische) ondersteuning en natuurlijk de BOVAG-dochters, waaronder brancheverzekeraar Bovemij.

Bijblijven
BOVAG zorgt er voor dat u bijblijft als het gaat om de ontwikkelingen in de branche. Op gebied van technologie, commercie en juridische zaken. Via nieuwsbrieven, deze website mijn.bovag.nl en bijeenkomsten.

Kracht van het BOVAG-netwerk
BOVAG is een oersterk merk dat in de markt wordt geassocieerd met betrouwbaarheid en zekerheid. Het keurmerk en consumentenmerk creëert voor BOVAG-leden een sterke positie richting zowel verzekeraars als klanten. BOVAG werkt met bijvoorbeeld campagnes, PR en grote publieksevents doorlopend aan de naamsbekendheid van het merk en daarmee ook aan het onderscheidend vermogen van BOVAG-bedrijven in markt.

Ledenvoordeel
Als lid profiteert u van kortingen, doordat BOVAG collectief inkoopt. Dat geldt voor de producten van de BOVAG Ledenwinkel, maar ook voor bijvoorbeeld de afdracht aan Buma, Sena en Videma of de inkoop van energie via de BOVAG Ledenwinkel. 

Hulp bij evenementen
BOVAG helpt leden bij hun eigen evenementen. Of dat nou een actie bij de lokale sportclub is, een stand op de lokale braderie of een open huis. Honderden BOVAG-bedrijven maakten al slim gebruik van de draaiboeken en gratis promotiematerialen van BOVAG. Van opblaasboog tot veiligheidshesje.

Lid worden?

Bedrijven die meer informatie willen over BOVAG-ruitschadebedrijven of zich aan willen melden, kunnen hieronder terecht voor meer informatie, het aanvraagformulier, het contributieblad en de algemene voorwaarden voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Deze algemene voorwaarden gelden tijdelijk. Er wordt in samenwerking met de SER gewerkt aan aangescherpte voorwaarden die specifiek voor schadeherstelbedrijven gelden. De garantievoorwaarden zijn hier te vinden. Het ingevulde aanvraagformulier kan gestuurd worden naar het e-mailadres schadeherstel@bovag.nl.

Widget can't be used as inline.

Veelgestelde vragen


Hoe zit het precies met de contributie voor ruitschadeherstelbedrijven die BOVAG-lid willen worden?
Welke stappen kan ik verwachten als ik me aanmeld als lid?


 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring