BOVAG Branchedag voor fiets-, scooter- en motorbedrijven

Terug

Nieuwe technologieën, elektrificatie, digitalisering, (branchevreemde) toetreders en veranderend klantgedrag vragen om krachtig ondernemerschap. Hoe vindt u als ondernemer de energie om aan de slag te gaan met deze veranderingen? BOVAG helpt u daar graag bij. Kom naar de BOVAG Branchedag, dan praten we u bij over de laatste ontwikkelingen, doet u ideeën op en krijgt u concrete handvatten om aan de slag te gaan. Kortom, een energy boost voor u en uw bedrijf!

Meld u direct aan voor de Branchedag

Nieuw

Fiets-, scooter- en motorbedrijven staan deels voor dezelfde uitdagingen en zijn daarom allemaal van harte welkom op deze branchedag. Naast overeenkomsten zijn er ook verschillen, waardoor de deelsectoren onderling van elkaar kunnen leren. Er is tijdens de Branchedag dan ook volop ruimte om ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen. 

Locatie

DeFabrique in Maarssen is een indrukwekkend industrieel gebouw. Door de centrale ligging midden in Nederland is de locatie uitstekend bereikbaar vanuit alle windstreken. Parkeren kan gratis op een van de 700 gratis parkeerplaatsen. 

Programma

U kunt rekenen op een programma boordevol interessante onderwerpen en boeiende sprekers onder leiding van dagvoorzitter Lars Sørensen. We trappen af met een plenair deel voor iedereen. Daarna zijn er per deelsector de jaarvergaderingen en keuzesessies. Vervolgens sluiten we weer gezamenlijk af een interessante spreker en aansluitend een heerlijk diner. Het volledige programma vindt u hieronder.
 
13.30 uur Ontvangst
Praat onder het genot van een lekker kopje koffie of thee bij met collega-ondernemers of bezoek onze bedrijvenmarkt.
 
14.15 uur Plenair programma
 • Kansen en uitdagingen
Welke uitdagingen en kansen liggen er voor de tweewielersector en hoe speelt u slim in op ontwikkelingen als elektrificatie, direct sales en de opkomst van branchevreemde partijen? Voorzitter Maarten Akkers (fietsbedrijven) en branchemanager Christa Grootveld praten u bij over de actualiteiten.
 • Elkaar informeren en inspireren
Sommige ontwikkelingen zijn voor de ene deelsector nieuw, terwijl de andere deelsector al langer met dat bijltje hakt. Denk aan een thema als ‘opvoeren’: bij gemotoriseerde tweewielerbedrijven speelt dit allang, terwijl dit bij fietsbedrijven net opkomt. Wat kunnen we van elkaar leren?
 • BOVAG Nieuws
U krijgt alvast een sneak preview van de producten en diensten die we vandaag introduceren.
 
14.50 uur Zaalwissel

15.00 uur Deelprogramma 1

Jaarvergadering Fietsbedrijven

We verwelkomen alle leden van BOVAG Fietsbedrijven graag bij de jaarvergadering. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:
 • introductie BOVAG Leasefiets 
 • pilot accurevisie
 • viaBOVAG.nl voor e-bikes
 • aanpak vergroten instroom fietstechnici
 • start RODI-onderzoek
 • brandveiligheid accu’s
Natuurlijk staan we ook stil bij de behaalde resultaten in 2019 en zal er een bestuursverkiezing plaatsvinden.

Keuzeprogramma voor scooter- en motorbedrijven

 • 1 Workshop: Haal meer (rendement) uit je bedrijf 
Een boeiende workshop over manieren om het rendement van met name uw werkplaats te vergroten. Het gaat niet over harde cijfers, maar over de knoppen waar u aan kunt draaien. Als u meer fietsen, scooters of motoren verkoopt, gaat uw rendement dan omhoog? Of moet u kosten besparen? Wat is het verschil tussen efficiënte en effectieve werkprocessen? En hoe verdient u aan uw occasionklanten? Spreker: Paul Wagenaar, Innovam
 • 2 Workshop: Online en offline opvallen met je bedrijf  
Een praktische en energieke workshop over contact maken met (nieuwe) klanten, klantbeleving, online en offline activiteiten en de inzet van video voor uw bedrijf. Kortom, inzichten, tips en tools om de juiste marketingactiviteiten in te zetten en u te onderscheiden van de rest. Spreker: Sydney Brouwer
 
15.45 uur Pauze
Tijd om te netwerken, de bedrijvenmarkt te bezoeken of om even lekker te genieten van een kopje koffie of thee.
 
16.30 uur Deelprogramma 2

Jaarvergadering scooter- en motorbedrijven

We verwelkomen alle leden van BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven graag bij de jaarvergadering. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:
 • viaBOVAG.nl voor motorfietsen
 • ‘zwarte lijst’ voor huurders van motorfietsen (Elena) en het doen van proefritten 
 • nieuw en actueler aanbod scootertrainingen Tweewieler Academy
 • jaaractieplan 2020 met de belangrijkste wijzigingen in wet- en regelgeving
 • ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie 
Natuurlijk staan we ook stil bij de behaalde resultaten in 2019 en zal er een bestuursverkiezing plaatsvinden

Keuzeprogramma voor fietsbedrijven

 • 1 Workshop: Haal meer (rendement) uit je bedrijf 
Een boeiende workshop over manieren om uw rendement te vergroten. Het gaat niet over harde cijfers, maar over de knoppen waar u aan kunt draaien. Als u meer fietsen, scooters of motoren verkoopt, gaat uw rendement dan omhoog? Of moet u kosten besparen? Wat is het verschil tussen efficiënte en effectieve werkprocessen? En hoe verdient u aan uw occasionklanten? Spreker: Paul Wagenaar, Innovam
 • 2 Workshop: Online en offline opvallen met je bedrijf  
 Een praktische en energieke workshop over contact maken met (nieuwe) klanten, klantbeleving, online en offline activiteiten en de inzet van video voor uw bedrijf. Kortom, inzichten, tips en tools om de juiste marketingactiviteiten in te zetten en u te onderscheiden van de rest. Spreker: Sydney Brouwer
 
17.15  uur Zaalwissel
 
17.25 uur Plenair programma 
 • Cao-veranderingen per januari ’20
Er verandert veel op het gebied van cao en personeel. Fedde Monsma van BOVAG Werkgeverszaken praat u bij over de nieuwe cao. Waar moet u op letten als het gaat om toeslagen, langdurig ziekteverzuim en de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)?
 • De Speld

Een wervelende, satirische nieuwsshow gericht op de tweewielerbranche van twee presentatoren van De Speld met nieuwsflitsen, enquêtes en interviews. 
 
18.15 uur  Netwerkdiner
 
In DeFabrique staan heerlijke buffetten klaar en heeft u volop tijd om bij te praten met concollega’s of nog even de bedrijvenmarkt te bezoeken.

De BOVAG Branchedag wordt mede mogelijk gemaakt door:
Logo_ENRA-400px.png


Meld u aan voor de Branchedag

 

Op een rijtje:

 • Locatie: DeFabrique
  Westkanaaldijk 7
  3542 DA Utrecht
 • Datum: 20 januari 2020
  Van 14:15 - 18:15
 • Voor afmeldingen en vragen: events@bovag.nl

Aankomende vergelijkbare evenementen

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring