Energiebesparing

Laatste update 25 oktober 2019 Leestijd: 4 min

03 Milieubeheerprogramma

MKB-Nederland ontwikkelde een online ondersteuningstool voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen met input van BOVAG.

Dit Milieubeheerprogramma helpt ondernemers bij het maken van keuzes. Per verplichte maatregel worden verschillende alternatieven gegeven, met prijzen en adviezen. U vindt er automatisch de maatregelenlijst die op uw branche van toepassing is. Iedere ondernemer maakt zijn eigen planningslijst. Zo kunt u de uitgaven aan energiebesparing in de komende tijd laten aansluiten bij de cashflow van uw bedrijf. Bijkomend voordeel is dat alle gerealiseerde en geplande energiebesparende maatregelen van het bedrijf worden samengevat in één document dat u eenvoudig kunt overleggen bij een mogelijke controle door de Milieudienst. Lees hier meer informatie over het Milieubeheerprogramma.

 

Voordelen 

 • Maakt ingewikkelde wet begrijpelijk: in het programma staan de maatregelenlijsten in begrijpelijke taal weergegeven. Zodat u begrijpt wat er van u wordt verwacht. 
 • Gemak via planningstool. In het programma kunt u aangeven welke energiebesparende maatregelen u al heeft genomen. En u kunt inplannen met welke maatregel u wanneer aan de slag gaat. Een goede stok achter de deur. 
 • Meer grip op de kosten. In het Milieubeheerprogramma staan per maatregel verschillende kosteninschattingen. Zo wordt inzichtelijk gemaakt wat de kosten zijn als u de aanpassing in eigen beheer uitvoert of deze uitbesteed. Daarnaast geeft het programma inzicht in beschikbare subsidiemogelijkheden. 
 • Alle maatregelen in één overzicht. Met één druk op de knop print u een document uit waarop uw uitgevoerde energiebesparende maatregelen staan én de door u geplande maatregelen. Handig voor als u controle krijgt van de Omgevingsdienst. 
 • Helpt bij het vinden van leveranciers. Per maatregel wordt direct zichtbaar bij welke leverancier u de werkzaamheden kunt uitbesteden of materiaal kunt aanschaffen. 

Kosten 

Als BOVAG-lid krijgt u korting op het Milieubeheerprogramma. Heeft u bijvoorbeeld 0-10 werknemers in dienst dan betaalt u € 20,- per maand in plaats van € 40,-. Bij 11-50 werknemers betaalt u € 40,- met partnerkorting (het normale bedrag is € 80,-). Als u ingelogd bent op het Milieubeheerprogramma kunt u een overzicht van de kosten bekijken.


Aan de slag met het Milieubeheerprogramma

Wilt u aan de slag met het Milieubeheerprogramma, log dan in via mijn.bovag.nl. Als u op deze manier inlogt, wordt uw korting automatisch geactiveerd. Dit gaat als volgt.
 

 1. Log in op mijn.bovag.nl.
 2. Kies voor Mijn Tools (links onderin het scherm).
 3. Kies voor ‘energiebesparende maatregelen’.
 4. Meld u aan. Uw kortingscode wordt automatisch geactiveerd.
 5. U ontvangt een mail met uw wachtwoord.
 6. Doorloop uw maatregelenlijst, geef aan welke acties u al genomen hebt en plan de te nemen maatregelen in de tijd.
 7. U ontvangt een automatisch een reminder zodra het moment is aangebroken om een nieuwe energiebesparende maatregel te nemen, zoals u deze vooraf had ingepland.

Vragen?

Vragen over de Informatieplicht, welke maatregelenlijst op uw bedrijf van toepassing is, EED-plicht of energiebesparende maatregelen: Neem in dat geval contact op met BOVAG Ledenadvies (030) 659 53 00. Vragen over het programma en inloggen: Milieubeheerprogramma Helpdesk (0183) 822990.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring