Jaarcongres BOVAG Fietsbedrijven

Terug

Heb je 11 februari al in je agenda gereserveerd? Dan organiseren we hét evenement voor de fietsbranche. Het jaarcongres van BOVAG Fietsbedrijven draait om de kracht van het fietsbedrijf. Of zoals we dat in de branche ook wel zeggen: de vent in de tent. Jij en je medewerkers!

Als alles om je heen verandert, is gastheerschap de solide factor waarmee je klanten aan je bindt. Ontdek tijdens het jaarcongres of jij een goede gastheer of -vrouw bent: volg de praktische workshop en laat je inspireren door Nederlands grootste gastvrijheidsgoeroe. Ook staan er workshops over rendement en personeel op het programma.

Programma

 • 13.30 uur  Ontvangst met koffie/thee en koek. Mogelijkheid om de bedrijfsmarkt te bezoeken.
 • 14.15 uur Plenair programma, deel 1

- Branche-ontwikkelingen & BOVAG-speerpunten 2019 
Maarten Akkers, voorzitter BOVAG Fietsbedrijven & Christa Grootveld, branchemanager BOVAG Fietsbedrijven

- Mobility as a Service (MaaS) & de kansen voor u 
Ondernemer, professor en trendwatcher Deborah Nas

 • 15.30 uur Workshopronde 1 
 • 16.15 uur Pauze met een hartige snack
 • 16.45 uur Workshopronde 2
 • 17.30 uur Plenaire afsluiter: “meneer” Reimers over gastvrijheid
 • 18.00 uur Heerlijk Hollands buffet
 • 19.30 uur Einde programma

Keynote: Deborah Nas

Investeren veel consumenten vandaag nog in een eigen fiets of auto; in de nabije toekomst kopen ze ‘mobiliteit’ in via zogenaamde platforms. Dat biedt uitdagingen, maar ook mogelijkheden voor fietsbedrijven! Ondernemer, professor én trendwatcher Deborah Nas praat je bij over de ontwikkelingen, geeft je verhelderende inzichten en laat zien waar de kansen voor de fietsretail liggen.

Praktische workshops

Stel je eigen programma samen. Kies twee uit drie workshops:
 • Meer overhouden in je zaak
Er zit meer winst in je fietsbedrijf dan je denkt. In deze praktische sessie laat Daan Luijkx zien hoe je je rendement verbetert. Aan welke knoppen kun je draaien om je omzet te vergroten en je kosten te minimaliseren?
 • Vinden, binden en boeien van personeel
Zonder goede medewerkers ben je nergens. Hoe vind je ze en hoe zorg je dat je ze binnenhoudt? Ellen Hiep en Jet Thole van OOMT laten je in deze interactieve workshop zien wat je wel en wat je beter níet doet.
 • De Gast is Koning
Beleving begint bij gastvrijheid. Gastvrijheid levert gastblijheid en dat levert je meer rendement op. Maar hoe pak je dat aan? Op basis van ervaringen van mystery shoppers leert Frank Heijneman je de fijne kneepjes van gastheerschap. Want gastheerschap is echt een vak apart!

Slotspreker

Zeg je ‘gastheerschap’ dan denk je ‘Meneer Reimers’. Willem Reimers is bekend van populaire TV-programma’s als Mijn Tent is Top en Herrie in het Hotel. Samen met chefkok Herman den Blijker gaf hij (startende) ondernemers gevraagd en (vooral) ongevraagd tips op het gebied van gastvrijheid. Zit je klaar voor een aantal ongezouten, maar waardevolle eye-openers?

Bezoek de informatiemarkt

Graag brengen wij je tijdens het jaarcongres in contact met een aantal vertrouwde business partners: hoofdsponsor ENRA/Bovemij, OOMT/Innovam en Daan Luijkx (bedrijfsoverdracht/-beëindiging en rendement). Natuurlijk zijn ook BOVAG Bedrijfsadvies, BOVAG Ledenadvies en de BOVAG accountmanagers present. Dus heb je een prangende vraag? Stel ‘m nu het kan!

Schoolvoorbeeld van gastvrijheid

Gratis en direct naast de locatie parkeren, centraal gelegen, moderne faciliteiten en een fantastisch uitzicht over de Maarsseveense plassen: ervaar de gastvrijheid van congreslocatie Inn Style!

Kleine bijdrage, grote meerwaarde

Het jaarcongres is in de eerste plaats bedoeld voor jou als ondernemer/eigenaar, maar neem gerust een gedreven collega mee! Voor het organiseren van deze dag vragen we een kleine bijdrage: € 25,00 per persoon. Daarvoor krijg je veel terug: praktische workshops, inspirerende sprekers, de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met collega-ondernemers, lekker eten en natuurlijk veel gezelligheid!

Aanmelden

Kom je op maandag 11 februari luisteren, leren en bijpraten? Meld je snel aan:

Aanmelden voor het jaarcongres

Hoofdsponsor

enra-logo-zonder-pay-off.jpg  

Op een rijtje:

 • Locatie: Inn Style
  Herenweg 55
  3602 AN Maarssen
 • Datum: 11 februari 2019
 • Voor afmeldingen en vragen: events@bovag.nl

Aankomende vergelijkbare evenementen

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring