Huurvoorwaarden en huurovereenkomst (particulier)

Maak keuze

Om misverstanden met uw klanten te voorkomen is het belangrijk om vooraf goede afspraken te maken. Met de BOVAG Huurvoorwaarden liggen belangrijke zaken goed vast.

Wat is het?

In de BOVAG Huurvoorwaarden worden de rechten en plichten van zowel verhuurder als huurder goed vastgelegd. De consumentenvoorwaarden zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Indien u zaken doet met een particulier dient u deze voorwaarden te gebruiken. Voor zakelijke transacties hebben wij zakelijke voorwaarden gemaakt.

Geschillenregeling

Ontstaat er onverhoopt toch een geschil? Uw klanten kunnen in dat geval contact opnemen met BOVAG Bemiddeling. BOVAG Bemiddeling zal samen met u proberen om het geschil op te lossen. Wanneer dit niet lukt kan de klant het geschil melden bij De Geschillencommissie Autoverhuur. De geschillencommissie is ondergebracht bij de Stichting Geschillencommissies Consumentenzaken (SGC) in Den Haag.

Hoe werkt het?

U bent verplicht gebruik te maken van de BOVAG Huurvoorwaarden. U dient deze bij de huurovereenkomst aan de klant te overhandigen. De klant moet op de huurovereenkomst akkoord gaan met de BOVAG Huurvoorwaarden. U kunt de BOVAG Huurvoorwaarden  standaard mee laten drukken op uw huurcontracten en/of briefpapier om zo het verstrekken van losse exemplaren van de voorkomen te voorkomen.

Consumenten kunnen de voorwaarden ook vinden op www.bovag.nl/garantie.

Wat levert het op?

De BOVAG Huurvoorwaarden  geeft u en uw klant duidelijkheid en zekerheid. Door goede afspraken te maken weten u en uw klant precies waar men aan toe is. Bovendien draagt de BOVAG Huurovereenkomst bij aan uw professionele uitstraling van uw verhuurbedrijf.

Geen lid van Verhuur- en deelautobedrijven?

Bent u geen lid van de BOVAG-afdeling Verhuur- en deelautobedrijven, maar wel van een andere BOVAG-afdeling en verhuurt u bijvoorbeeld auto's? Dan kunt u ook gebruik maken van deze verhuurvoorwaarden.

Vragen

Heeft u nog geen antwoord op uw vraag? Neem contact op met BOVAG Ledenadvies.

BOVAG Ledenadvies
 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring