Bovag logo
Huurvoorwaarden en huurovereenkomst auto (particulier)
0%
Terug

Huurvoorwaarden en huurovereenkomst auto (particulier)

Om misverstanden met uw klanten te voorkomen is het belangrijk om vooraf goede afspraken te maken. Met de BOVAG Huurvoorwaarden liggen belangrijke zaken goed vast.

Wat is het?

In de BOVAG Huurvoorwaarden worden de rechten en plichten van zowel verhuurder als huurder goed vastgelegd. De consumentenvoorwaarden zijn afgestemd met de ANWB. Indien u zaken doet met een particulier dient u deze voorwaarden te gebruiken. Per 1 februari 2021 gaat een vernieuwde set voorwaarden in. Deze kunt u onderaan deze pagina downloaden. Lees hier wat er precies is gewijzigd.

Voor zakelijke transacties hebben wij zakelijke voorwaarden gemaakt.

Geschillenregeling

Ontstaat er onverhoopt toch een geschil? Uw klanten kunnen in dat geval contact opnemen met BOVAG Bemiddeling. BOVAG Bemiddeling zal samen met u proberen om het geschil op te lossen. Wanneer dit niet lukt kan de klant het geschil melden bij De Geschillencommissie Autoverhuur. De geschillencommissie is ondergebracht bij de Stichting Geschillencommissies Consumentenzaken (SGC) in Den Haag.

Hoe werkt het?

U bent verplicht gebruik te maken van de BOVAG Huurvoorwaarden. U dient deze bij de huurovereenkomst aan de klant te overhandigen. De klant moet op de huurovereenkomst akkoord gaan met de BOVAG Huurvoorwaarden. U kunt de BOVAG Huurvoorwaarden standaard mee laten drukken op uw huurcontracten en/of briefpapier om zo het verstrekken van losse exemplaren van de voorkomen te voorkomen.

U kunt een papieren blok van het huurcontract met algemene huurvoorwaarden (in de variant zonder de deelautobijlage) bestellen bij de BOVAG Ledenwinkel. Ga daarvoor naar www.bovagledenwinkel.nl, log in en zoek op artikelnummer 8830815.

Consumenten kunnen de voorwaarden ook vinden op www.bovag.nl/garantie.

Wat levert het op?

De BOVAG Huurvoorwaarden geven u en uw klant duidelijkheid en zekerheid. Door goede afspraken te maken weten u en uw klant precies waar men aan toe is. Bovendien draagt de BOVAG Huurovereenkomst bij aan uw professionele uitstraling van uw verhuurbedrijf.

Geen lid van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven?

Bent u geen lid van de afdeling BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven, maar wel van een andere BOVAG-afdeling en verhuurt u bijvoorbeeld auto's? Dan kunt u ook gebruik maken van deze verhuurvoorwaarden.

Vragen

Heeft u nog geen antwoord op uw vraag? Neem contact op met

BOVAG Ledenadvies

.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.