Meer mensen op de fiets

Laatste update 16 augustus 2019 Leestijd: 2 min

03 Fietsambassadeurs

Binnen het programma van Tour de Force is er een sub-programma Fietsambassadeurs. Het doel daarvan is in 2019/2020 200.000 mensen voor hun woon-werkverkeer uit de auto op de fiets te krijgen.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft elf (middel)grote werkgevers benoemd tot fietsambassadeur. Zij moeten werknemers helpen om veel vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. 
De elf fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat nu om het Universitair Medisch Centrum Groningen, a.s.r., Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman en BOVAG-dealerholding Amega Groep uit Dordrecht.

De fietsambassdeurs stimuleren actief het fietsen onder hun medewerkers en daarmee inspireren ze niet alleen hun medewerkers, ook hun sector, regio of klanten, is het idee. Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de ambassadeurs nemen zijn kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadpalen voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor.

BOVAG-ondernemer Leen de Koning is ook fietsambassadeur. Aan de BOVAGkrant vertelde hij waarom hij dat is, hoe het werk en wat hij ermee wil bereiken. 
Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring