Wijzigingen personeelszaken 2020 (motorvoertuigen- en tweewielerbedrijven)

Laatste update 03 maart 2020 Leestijd: 4 min

08 BOVAG-werkgeverscoaches, onderwijs, OOMT en mijnBOVAG 2019

Hier leest u leest meer over de BOVAG-werkgeverscoaches, onderwijs, OOMT en mijnBOVAG.

BOVAG-werkgeverscoaches

Een nieuw jaar waarin plannen gemaakt worden en (hernieuwde) doelstellingen worden vastgesteld. Om de verandering, hoe groot of klein ook, daadwerkelijk in gang te zetten ligt er ook een taak voor de medewerkers. Wilt u advies over hoe u uw medewerkers mee kunt nemen in uw plannen? Maakt u wel optimaal gebruik van de talenten van uw medewerkers? Heeft u een opleidings- en/of ontwikkelingsvraagstuk in uw bedrijf? Of heeft u vragen over uw eigen rol als werkgever of leidinggevende? De BOVAG-werkgeverscoaches kunnen hulp bieden om deze en vele andere vragen te beantwoorden.

Als BOVAG-lid kunt u kosteloos gebruikmaken van de expertise van de BOVAG-werkgeverscoaches. Kijk voor meer informatie op mijnBOVAG of neem contact op met:

Remko van Eindhoven: remkovaneindhoven@bovag.nl of telefonisch: 06 – 22 40 23 29
Jolanda Verwoert: jolandaverwoert@bovag.nl of telefonisch: 06 – 82 25 59 79
Linda Bergstra: lindabergstra@bovag.nl of telefonisch: 06 - 41096839
Trudy Breugom: trudybreugom@bovag.nl of telefonisch: 06 20492951
Edmay van der Lely: 
edmayvanderlely@bovag.nl of telefonisch: 06 1847 9001
Renate van Rijnsoever: renatevanrijsoever@bovag.nl of telefonisch: 06 2193 7909

Onderwijs

Opleiding van zowel medewerkers als bedrijven en (talent)ontwikkeling wordt door OOMT geïnitieerd en gestimuleerd door middel van programma’s en projecten. OOMT stimuleert de ontwikkeling van vakmensen en mobiliteitsbedrijven met meer dan 60 verschillende initiatieven. Wilt u weten welke initiatieven dit zijn? Kijk dan op de website van OOMT.

Ook de overheid heeft bepaalde regelingen opgezet om ontwikkeling te stimuleren. Zo levert het aannemen van een jongere via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) u ook in 2020 tot € 2.700,- subsidie per schooljaar op. De subsidieregeling Praktijkleren is bedoeld om voor jongeren meer praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen creëren. De subsidie is een tegemoetkoming voor een werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. De subsidie wordt achteraf aangevraagd en uitbetaald. De subsidie is digitaal aan te vragen. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Ziekte en arbeidsongeschiktheid

Op de website van OOMT vindt u informatie over fit, veilig en gezond werken in de mobiliteitsbranche. Bijvoorbeeld informatie over het voeren van functioneringsgesprekken, duurzame inzetbaarheid of ziekteverzuim. Maar ook informatie rondom de WIA, subsidies voor re-integratie, pilot en projecten van BOVAG en vakbonden gezamenlijk.
 
Heeft u te maken met een langdurig ziektegeval binnen uw bedrijf, neem dan contact op met de BOVAG-werkgeverscoaches. Zij kunnen u kosteloos adviseren over verschillende regelingen en initiatieven die er zijn om u en uw zieke medewerker verder te helpen.

Veilige en gezonde werkplek bieden

Op de website van OOMT vindt u ook informatie over het bieden van een veilige en gezonde werkplek. Zo vindt u daar de Branche Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en de Arbocatalogus, vol met praktische oplossingen om arborisico’s in uw bedrijf aan te pakken.

MijnBOVAG

Op de ledenwebsite mijnBOVAG vindt u veel praktische informatie over wet- en regelgeving, opleidingen enzovoorts. Ook vindt u er verschillende model-arbeidsovereenkomsten.

Mist u informatie of heeft u nog vragen, neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies (030 – 6595 300).

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring