Wijzigingen personeelszaken 2020 (carrosseriebedrijven)

Laatste update 16 december 2019 Leestijd: 2 min

05 Onderwijs, de arbocatalogus en RI&E en mijnBOVAG

Hier leest u leest meer over onderwijs, de arbocatalogus en RI&E en mijnBOVAG.

Onderwijs

Stichting OOC is het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Carrosseriebedrijf. OOC heeft tot doel de instroom, doorstroom en het behoud van (technische) vakmensen in de carrosseriebranche te bevorderen. OOC is initiatiefnemer of deelnemer van/aan verschillende projecten. Welke projecten dit betreft vindt u op de website van OOC.

Ook de overheid heeft bepaalde regelingen opgezet om ontwikkeling te stimuleren. Zo levert het aannemen van een jongere via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) u ook in 2020 tot € 2.700,- subsidie per schooljaar op. De subsidieregeling Praktijkleren is bedoeld om voor jongeren meer praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen creĆ«ren. De subsidie is een tegemoetkoming voor een werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. De subsidie wordt achteraf aangevraagd en uitbetaald. De subsidie is digitaal aan te vragen. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Arbocatalogus en RI&E

Op www.arbocatalogus-carrosserie.nl vindt u de Arbocatalogus voor de Carrosseriebranche. Hierin vindt u praktische oplossingen en maatregelen om het werken in de branche gezond en veilig te organiseren. De oplossingen en maatregelen sluiten direct aan op de digitale branchespecifieke risico-inventarisatie en –evaluatie voor de carrosseriebranche (RI&E).

MijnBOVAG

Op deze website vindt u veel praktische informatie over wet- en regelgeving, opleidingen enzovoorts. Ook vindt u er verschillende model-arbeidsovereenkomsten. Mist u informatie of heeft u nog vragen, neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 6595 300 of ledenadvies@bovag.nl

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring