Opleidingen kampeer- en aanhangwagenbranche

Laatste update 26 januari 2023 Leestijd: 4 min

03 Opleidingen aanhangwagenbedrijven

BOVAG heeft in samenwerking met brancheopleider Innovam een opleidingsprogramma voor aanhangwagenbedrijven. Op verzoek van de branche heeft BOVAG het aanbod in 2021 vernieuwd en zijn er nieuwe opleidingen aan het assortiment toegevoegd.

Lees meer over de vernieuwingen:

Opleiding tot BOVAG Keurmeester voor monteurs

Stap 1: kennisniveau checken en opleiding samenstellen
Monteurs die al veel kennis op een of meerdere onderdelen beschikken kunnen direct door naar het examen. In de praktijk is de ervaring dat monteurs de gehele basisopleiding moeten volgen om de examens te behalen.

Stap 2: inschrijven voor opleidingen
Indien de monteur nog scholing op een of meerdere onderdelen nodig heeft, kunt u hem of haar inschrijven voor een van de twee trainingen. De onderdelen zijn:

  1. Specialist keuring en onderhoud onderstel aanhangwagen
  2. Specialist keuring en onderhoud opbouw aanhangwagen
Meer informatie en aanmelden

Stap 3: inschrijven voor de examens
Heeft de monteur alle kennis op zak dan kunt u hem of haar inschrijven voor de examens. Dit hoeft niet allemaal in een keer, maar kan ook per onderdeel. Inschrijven door de examens kan via via de website van IBKI. Daar staat alle informatie over het examen, de toelatingseisen en de tarieven.

Stap 4: BOVAG Keurmeester
Monteurs die alle examens hebben gehaald zijn vanaf dat moment BOVAG Keurmeester. Wel moeten ze periodiek opnieuw op cursus voor een bevoegdheidsverlening.

Bevoegdheidsverlenging BOVAG Keurmeester

Om het niveau in de branche hoog te houden is het noodzakelijk om keurmeesters regelmatig bij te scholen en te toetsen. Daarom is het voor keurmeesters verplicht om periodiek de training Bevoegdheidsverlenging Keurmeester Specialist keuring en onderhoud aanhangwagen te volgen. Tijdens deze training wordt de BOVAG Keurmeester in slechts één dag helemaal bijgeschoold. De dag wordt afgesloten met een examen van IBKI. Als dit examen wordt gehaald is de bevoegdheid van de BOVAG Keurmeester verlengd.

Meer informatie en aanmelden

Nieuwe opleiding

Werkplaatsrendement: een efficiënte werkplaats en meer winst boeken, dat wil iedereen wel. Hoe pakt u dat aan? Wat is een goede duidelijke taakverdeling, hoe staat u klanten te woord in de werkplaats en hoe zorgt u voor upsell? Vragen waar veel ondernemers mee stoeien. Daarom deze nieuwe opleiding voor meer Werkplaatsrendement

Lees meer over de vernieuwing van het opleidingsaanbod. Bekijk ook de folder van Innovam met een overzicht van het trainingsaanbod voor aanhangwagenbedrijven. 

Kansen

Drie redenen om te investeren in het opleiden en trainen van uw medewerkers: 
  • Behoren bij de besten en meegaan met de tijd: investeren in opleiding en training is investeren in de toekomst. Het is belangrijk dat we de kwaliteit in onze bedrijven op orde houden, zodat we ons vandaag én morgen kunnen blijven onderscheiden in de markt. Zo kunnen we andere marktpartijen en nieuwe toetreders voor blijven en meebewegen met nieuwe trends en ontwikkelingen.
  • Goed werkgeverschap: gebruik maken van dit opleidingsprogramma is ook een investering in uw team. Die investering is nodig om uitstroom tegen te gaan goed en kwalitatief personeel te blijven binden en boeien voor de aanhangwagenbranche.
  • Nieuw talent aantrekken: met dit vernieuwde aanbod kunnen we ook nieuw talent interesseren voor onze branche en zelf nieuwe medewerkers opleiden tot vakmensen en keurmeesters. Met het wegvallen van de mbo-vakopleiding is dit broodnodig, dus laten we gezamenlijk investeren in nieuw talent!

Meer informatie

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring