Jaaroverzicht 2019

Laatste update 18 december 2019 Leestijd: 3 min

15 BOVAG Caravan- en Camperbedrijven resultaten 2019 en plannen 2020

BOVAG deed veel voor u in 2019 en ook in 2020 zetten wij ons weer onverminderd in voor uw belangen. Wat precies? Dat leest u verder in onderstaande tekst.

We hebben mooie dingen beleefd en voor elkaar gebokst in 2019. Qua verkopen zitten we bijvoorbeeld behoorlijk in de plus. 73 BOVAG Keurmeesters zijn opnieuw gecertificeerd én 51 monteurs voor de opleiding G607 gaskeuring. We lanceerden een nieuwe campagne die de BOVAG Kampeervakman promoot voor zowel onderhoud (voorjaar) als de oriëntatie en aankoop van een ander kampeermiddel (zomer en najaar). Daarbij waren we zelfs zichtbaar voor kampeerders op populaire vakantieadressen in Europa. Ook was de BOVAG Pitstop weer onderweg dit jaar; we stonden op de ANWB Kampeerdagen, bij de grens vanwege de start van de zomervakantie én op de KCJ.
 
Het vasthouden van de stijgende lijn in onze verkopen, is een speerpunt voor komend jaar. Daar is onder andere een gezond ondernemersklimaat voor nodig, iets waar we samen met fabrikanten en leveranciers aan zullen werken. In dat kader volgt BOVAG de planvorming van ministeries op de voet. Denk aan de uitrol van het Klimaatakkoord, autobelastingen, WLTP, MKB-belasting en regeldruk. BOVAG probeert niet alleen invloed uit te oefenen op de relevante dossiers, maar schrijft soms letterlijk mee aan de stukken. Zo zorgen we ervoor dat de ambitieuze overheidsplannen ook realistisch zijn. In het belang van kampeerbedrijven willen we bijvoorbeeld een goede (trek)auto betaalbaar en bereikbaar houden. Maar ook de betaalbaarheid van het bezitten en rijden met een camper heeft onze aandacht.
 
Bijzonder trots ben ik met de nieuwe keuringsmethode die we komend jaar gaan invoeren, want die betekent een flinke stap voorwaarts in de professionalisering van onze producten. En natuurlijk met de branchenorm voor caravan- en camperschadeherstel en de uitbreiding van de BOVAG-familie met deze nieuwe ledengroep. De eerste lidmaatschapsaanvragen zijn inmiddels binnen en ik verheug me op de uitrol in 2020.
 
Op naar een mooi nieuw jaar. Ongetwijfeld vol uitdagingen. Maar in Bunnik staan 90 mensen klaar om u daar bij te helpen. Van lobbyist tot buitendienst. Van ledenadvies tot cao-specialist. 2020 wordt extra mooi omdat BOVAG op 6 mei precies 90 jaar geleden is opgericht. Dat gaan we uiteraard vieren. Daar wordt u vanzelfsprekend nog voor uitgenodigd. Want we zijn trots op wat BOVAG in 90 jaar voor zijn leden heeft bereikt. En we zijn blij met alle trouwe, nieuwe, loyale en kritische ondernemers die gekozen hebben voor het BOVAG-lidmaatschap. 
 
Ik wens u een zeer voorspoedig 2020 en hele goede zaken.


Hartelijke groet,
BOVAG Caravan- en Camperbedrijven
Mede namens uw voorzitter Siewert Gorter
 
Maarten Mastop
Branchemanager
Illustratie-Maarten.jpg

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring