Jaaroverzicht 2019

Laatste update 18 december 2019 Leestijd: 3 min

12 BOVAG Schade- en Ruitschadeherstelbedrijven resultaten 2019 en plannen 2020

BOVAG deed veel voor u in 2019 en ook in 2020 zetten wij ons weer onverminderd in voor uw belangen. Wat precies? Dat leest u verder in onderstaande tekst.

Het jaar zit er bijna op. En het was me een jaar. De economie gaat als een speer, de spits lijkt drukker dan ooit en de files worden als maar langer. Het was niet alleen razend druk op de snelwegen maar ook in onze werkplaatsen, want een volle snelweg betekent meer schades. Ik zie dat de hoeveelheid werk flink is, maar de vraag naar personeel daarmee ook. Ook zie ik overnames en vestigingen die samengaan en bedrijven die uitbreiden en prachtige nieuwe panden bouwen, hightech uitgerust. Ondernemers die kansen zien en die ook durven pakken.
 
In 2019 heeft BOVAG heel gericht gewerkt aan bewustwording over het belang van kwalitatief en veilig schadeherstel. En daarbij natuurlijk voor de financiƫle ruimte die auto- en ruitschadeherstellers nodig hebben voor deze kwaliteitsslag. In dat kader organiseerden we bijvoorbeeld een Pers Evenement voor landelijke en autopers bij Van Mossel Hightec Autoschade in Zwolle. Niet alleen leverde dit veel PR op, maar zorgden we hiermee ook voor eyeopeners bij de journalisten over de grote veranderingen in het schadeherstelproces door autotechnische ontwikkelingen. Benieuwd? Bekijk het filmpje op mijn.bovag.nl. Ook ontwikkelden we de branchenorm voor ruitschadeherstelbedrijven en deden we een ADAS-onderzoek, over de impact van deze systemen op schadeherstel. En we hebben drie importeurs aangesloten op het BOVAG Garantiebewijs voor schadeherstel; sinds dit jaar hebben we voor Ford, BMW-Mini en Mercedes ook een merkgarantiebewijs.
 
Inmiddels zijn wij als ledengroep met 400 bedrijven van serieuze omvang. En komend jaar groeien we verder door, onder andere doordat we per 1 januari uitbreiden met het specialisme caravan- en camperschadeherstel. Ook daar ben ik echt trots op. Want met de groei van onze omvang, stijgt ook de impact van onze belangenbehartiging voor schadeherstelbedrijven. Naast het verder uitbouwen van onze afdeling, staan het rendement van schadeherstel, het aanscherpen van de branchenorm en ondersteuning van leden in de transitie – in het licht van BOVAG Toekomstvisie 2030 –  op de agenda voor 2020.
 
Op naar een mooi nieuw jaar. Ongetwijfeld vol uitdagingen. Maar in Bunnik staan 90 mensen klaar om u daar bij te helpen. Van lobbyist tot buitendienst. Van ledenadvies tot cao-specialist. 2020 wordt extra mooi omdat BOVAG op 6 mei precies 90 jaar geleden is opgericht. Dat gaan we uiteraard vieren. Daar wordt u vanzelfsprekend nog voor uitgenodigd. Want we zijn trots op wat BOVAG in 90 jaar voor zijn leden heeft bereikt. En we zijn blij met alle trouwe, nieuwe, loyale en kritische ondernemers die gekozen hebben voor het BOVAG-lidmaatschap. 
 
Ik wens u een zeer voorspoedig 2020 en hele goede zaken.


Hartelijke groet,
BOVAG Schadeherstelbedrijven
 
Frank Ruygrok
Branchemanager

Illustratie-Frank.jpg

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring