Goed werkgeverschap

Laatste update 13 september 2023 Leestijd: 2 min

12 Zorg dat uw bedrijf gezond is en blijft met de Verzuimnavigator

Nog altijd een van de grootste kopzorgen van ondernemers: zieke medewerkers. Hoe zorgt u dat uw medewerker snel weer op de werkvloer is? Of beter nog: hoe voorkomt u uitval? BOVAG, NV Schade, Zilveren Kruis en Bovemij hebben de handen ineen geslagen om ondernemers nog beter te helpen bij preventie, verzuim en re-integratie: de Verzuimnavigator. Deze handige website heeft de grootste verzameling informatie over ziekteverzuim en -preventie, specifiek voor ondernemers in de mobiliteitsbranche. Bovendien ontvangt u bij de aanschaf van diensten ter ondersteuning extra vergoedingen.

In geval van ziekte van een werknemer heeft de Verzuimnavigator een uitgebreid stappenplan beschikbaar. Hier kunt u als ondernemer de eerste ziektedag van uw werknemer invullen en inzichtelijk krijgen welke stappen u in de eerste twee jaar van ziekte allemaal moeten zetten en op welke momenten dit moet gebeuren. Handig, want als werkgever heeft u vanuit de wet best wat verplichtingen. 

Extra korting op hulpmiddelen  

Als een werknemer langdurig ziek is, kan psychologische hulp, een training of een ander hulpmiddel helpen bij de (snelle) terugkeer naar het werk. De Verzuimnavigator maakt het mogelijk om zulke diensten direct op het portaal aan te schaffen. En om ondernemers extra te ondersteunen, bieden de betrokken verzekeraars extra korting aan als zo’n dienst via de Verzuimnavigator wordt aangeschaft. 

Altijd in beweging 

Met de Verzuimnavigator zorgen werkgevers ervoor dat hun bedrijf in beweging blijft, maar ook de Verzuimnavigator is altijd in beweging. Er worden continu nieuwe en handige functionaliteiten toegevoegd.  

Ga naar bovag.verzuimnavigator.nl 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring