Goed werkgeverschap

Laatste update 29 mei 2019 Leestijd: 3 min

10 Workshop Klaar voor de toekomst

Voor medewerkers van bedrijven in de mobiliteitsbranche faciliteert opleiding- en ontwikkelfonds OOMT de workshop Klaar voor de toekomst. De loopbaancoaches die de workshop geven dagen deelnemers uit om zelf na te denken over hun toegevoegde waarde voor het bedrijf en over hoe zij zich kunnen en willen ontwikkelen in hun vakgebied. Aan het eind van de workshop zijn de deelnemers zogezegd ‘klaar voor de toekomst’.

De workshop Klaar voor de toekomst biedt ondernemers de mogelijkheid om samen met de medewerkers een gerichte, concrete ontwikkeling door te maken. De workshop heeft een praktische opzet waarin de workshopleider aan de slag gaat met kwaliteiten, wensen, ambities en ontwikkelmogelijkheden van de mensen in het bedrijf. Dit gebeurt altijd in relatie tot de doelstellingen en de plannen van het bedrijf zelf. 

Persoonlijk ontwikkelplan

Na afloop hebben de deelnemers een persoonlijk ontwikkelplan gemaakt. Daarmee zijn ze klaar voor de toekomst en hebben zij inzicht in hun kwaliteiten, wensen en mogelijkheden. Met dit actieplan kunnen ze zelf initiatief nemen om zich verder te ontwikkelen. Als het plan klaar is en ze willen ermee aan de slag, dan kan OOMT dit stimuleren met een opleidingsvoucher. Het actieplan is daarnaast een praktische basis voor onder andere de ontwikkelgesprekken in de gesprekscyclus

Veranderingen

Er verandert veel in de mobiliteitsbranche. Medewerkers merken dat als geen ander en moeten daarop anticiperen. Neem de techniek. Die ontwikkelt zich razendsnel waardoor monteurs vaak werken met technieken en toepassingen die nog in de kinderschoenen stonden of nog niet bedacht waren toen zij hun opleiding volgden. Daarnaast hebben zij te maken met veranderende klanten die met andere kennis en vragen komen dan ze gewend zijn omdat consumenten zich vaak grondiger online voorbereiden. 

Deze veranderingen zorgen ervoor dat zowel ondernemers als werknemers vragen hebben. Ondernemers hebben vragen als hoe zorg ik dat mijn mensen verstand van de nieuwe techniek hebben en houden? en hoe blijf ik een aantrekkelijke werkgever in deze branche? Veel medewerkers denken na over welke gevolgen deze veranderingen hebben voor hun werk en hun baan, hoe ze om moeten gaat met deze veranderingen en wat hun toegevoegde waarde is voor het bedrijf. 

Praktische informatie

  • De workshop vindt plaats op locatie en kan na werktijd gegeven worden.
  • De workshop is kosteloos voor bedrijven die bij OOMT aangesloten zijn.
  • Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de loopbaancoaches van BOVAG.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring