Goed werkgeverschap

Laatste update 19 november 2018 Leestijd: 3 min

10 Workshop Fluitend aan het werk

Voor werkgevers en werknemers van bedrijven in de mobiliteitsbranche faciliteert opleiding- en ontwikkelfonds OOMT de workshop Fluitend aan het werk. Tijdens de workshop gaan werkgevers en werknemers met elkaar in gesprek over het belang van duurzame inzetbaarheid en wat ze er zelf aan kunnen doen. Verder krijgen de deelnemers volop concrete tips en informatie.

We moeten allemaal langer doorwerken. En dat ook nog eens in een wereld die continu verandert. De nieuwe technieken en technologieën vliegen ons om de oren en ook de klantwensen veranderen. Dit vraagt om een andere manier van werken. Hebben uw medewerkers voldoende kennis en vaardigheden? Passen ze bij het bedrijf? En willen en kunnen ze mee?

Tips en tricks

Tijdens de bijeenkomst krijgt u tips over hoe u bijvoorbeeld ziekteverzuim kunt voorkomen en uw personeel kunt behouden. En wat kunt u doen aan het vinden van balans tussen werk en privé, ook bij uw medewerkers? Of hoe kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers meer hun verantwoordelijkheid pakken om zich verder te ontwikkelen? De workshop levert u volop concrete tips en informatie op. Deelnemers geven elkaar tips en ideeën, maar denken ook na over hoe ze als team samen aandacht kunnen geven aan duurzame inzetbaarheid.

De workshop creëert een stuk bewustwording en maakt dat vervolgens heel concreet in tips en tricks om direct mee aan de slag te gaan en verwijzingen naar concrete websites om vervolgstappen mee te zetten.

Gezond en toekomstbestendig

Terwijl het aan de voorkant al moeilijk is om nieuwe mensen aan te nemen, verdwijnen er aan de achterkant medewerkers soms onnodig naar andere bedrijven, naar andere sectoren of naar de WIA. Op een toekomstbestendige en gezonde manier aan het werk. Dat wilt u toch ook voor uw team? Het mooie is: zowel u als uw medewerkers kunnen daar zelf wat aan doen! Meld u aan voor een gezamenlijke bijeenkomst over duurzame inzetbaarheid en krijg tegelijkertijd volop concrete tips en informatie over het behouden van uw medewerkers

Praktische informatie

  • De workshop vindt plaats op locatie en kan na werktijd gegeven worden.
  • De workshop duurt 2 uur
  • De workshop is kosteloos voor bedrijven die bij OOMT aangesloten zijn.
  • Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met OOMT

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring