Goed werkgeverschap

Laatste update 03 maart 2020 Leestijd: 4 min

08 Opleiding en ontwikkeling

Opleiding en training is erg belangrijk voor blijvende ontwikkeling. De markt verandert continu en daar wilt u graag op aansluiten. Daarvoor is goed geschoold personeel een voorwaarde, maar is het net zo belangrijk hoe u u uw personeelsbeleid vorm geeft.

Wanneer uw werknemers lekker op hun plek zitten komt dit uw bedrijf ten goede.  Daarom is het ook goed om te investeren in uw eigen ontwikkeling als werkgever.

Ook uw werknemers wilt u de kans geven zich verder te blijven ontwikkelen. Dan is het goed om te weten dat u op basis van de geldende cao toegang heeft tot opleidingsfondsen in de mobiliteitsbranche. U betaalt hier via de CAO een verplichte afdracht voor, maar kunt dus ook zonder verdere kosten gebruik maken van het fonds. Doe er uw voordeel mee!

Opleidingsfondsen

Elke werkgever in de automotive-branche draagt een verplichte heffing af aan het opleidingsfonds van de branche. Daarmee kunnen u en uw medewerkers gebruik maken van BOVAG-werkgeverscoaches en ontwikkelmogelijkheden Als werkgever kunt u stimuleren dat uw werknemers daar gebruik van maken om zich verder te ontwikkelen. De fondsen bieden ook interessante coaching aan voor u als werkgever. 

Er zijn aparte opleidingsfondsen voor de verschillende sectoren in de mobiliteitsbranche:
•    OOMT voor de sector Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven 
•    OOTW voor de sector Tankstations en Wasbedrijven
•    OOC voor de sector Carrosseriebedrijven
Daarnaast zijn er voor de Caravan- en Camperbranche specifieke trainingen ontwikkeld in samenwerking met Innovam en Gimeg.

Over OOMT

Het geheim van succesvolle bedrijven is dat zij aandacht hebben voor de persoonlijke (talent)ontwikkeling van werkgevers en medewerkers. Hierdoor zijn vakmensen gemotiveerder en bedrijven effectiever. OOMT wil dat alle bedrijven en vakmensen veranderingen naar de toekomst met succes kunnen doorvoeren. OOMT maakt zich sterk voor het vakmanschap in de mobiliteitsbranche. OOMT helpt vakmensen om vooruit te kijken, hun talent te benutten en vooruit te komen, met het oog op veranderingen in de toekomst. Zo versterkt OOMT het vakmanschap in de branche. Dit gebeurt onder meer door middel van onderzoek, ‘op maat’ coaching, talentprogramma’s, ondersteuning van leermeesters, gastheerschap of projecten gericht op de instroom van nieuwe medewerkers. 

Over OOTW

Investeren in kennis is belangrijk, ook in kennis van uzelf en uw medewerkers. OOTW organiseert trainingen voor medewerkers, leidinggevenden en ondernemers en werkt aan imagoverbetering voor de branche. OOTW heeft een branchepaspoort ontwikkeld om het voor alle medewerkers in de branche eenvoudiger te maken om zich te ontwikkelen en bij te blijven. OOTW zet trainingstrajecten uit bij bedrijven en geeft opleidingsadviezen. Er zijn veel digitale leerproducten, zoals webinars, online serious games en binnenkort ook maatwerk e-learnings. 

Over OOC

Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf, ofwel OOC, richt zich op het versterken van het vakmanschap in de carrosseriebranche. OOC ondersteunt werknemers en werkgevers in hun eigen weg naar duurzame inzetbaarheid. Werkgevers die werk maken van gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun werknemers, plukken daar vaak direct de vruchten van. OOC start bij de werknemer, wil hem bewust maken van zijn kansen en mogelijkheden om zich te ontwikkelen. OOC zet ook in op sociale innovatie bij bedrijven en organiseert de verbinding tussen en aandacht voor de werknemer en bedrijf. Daarom heeft OOC voor werknemers en werkgevers verschillende programma’s ontwikkeld. Hiermee kan verbetering en verbreding van inzetbaarheid van werknemers worden ontwikkeld. En worden werkgevers ondersteund om hun positie in de markt te versterken.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring