Goed werkgeverschap

Laatste update 04 oktober 2018 Leestijd: 3 min

06 Loopbaancoach

Loopbaancoaching is er ook voor uw bedrijf. Verandering is nodig om succesvol te blijven met het bedrijf of plezier te houden in het werk. Maar hoe doe je dat? Gelukkig staan BOVAG-bedrijven er niet alleen voor.

De loopbaancoaches zoeken met werkgevers of medewerkers naar antwoorden op uiteenlopende vragen over bedrijf en werk.Want ondernemers zijn vaak óók werkgever en die ondernemerspet zit nog wel eens met vragen als: 

  • ‘Ik wil veranderen, hoe krijg ik mijn mensen mee?’
  • ‘Welke opleiding is nodig in een veranderende markt?’
  • ‘Wat is de optimale samenstelling van mijn team?’

Als de ondernemer de werkgeverspet op zet dan zijn deze vragen ongetwijfeld herkenbaar:

  • ‘Een functioneringsgesprek, hoe doe je dat?’
  • ‘Een betere samenwerking, hoe krijg ik dat voor elkaar?’

De loopbaancoaches van BOVAG kunnen adviseren en ondersteunen bij het beantwoorden van al deze vragen.  Zowel werkgevers als werknemers kunnen de coaches inschakelen. Enige voorwaarde is dat het bedrijf aangesloten is bij OOMT, het opleidings- en ontwikkelfonds van de branche motorvoertuigen- en tweewielerbedrijven.   

Klaar voor de toekomst

De coaches kunnen zowel de ondernemer als de werkgever adviseren en ondersteunen. Dit kan door individuele coaching aan de werkgever, maar het is ook mogelijk om aan de slag te gaan met de medewerkers. Een voorbeeld van het coachen van medewerkers is de workshop 'Klaar voor de toekomst'. Hierin worden medewerkers uitgedaagd om zélf na te denken over hun toegevoegde waarde en hoe zij zich daarin verder kunnen en willen ontwikkelen.  

Veranderen

Coachen van werkgevers is ook een van de mogelijkheden. Bij verandertrajecten bijvoorbeeld kunnen de coaches waardevolle gesprekspartners zijn. Ze hebben brede ervaring in de branche en zullen vooral met praktische adviezen, zonder ingewikkelde theorieën komen waarmee u direct aan de slag kunt.  

Contact

Herkent u één van de vragen, of heeft u andere vragen waar u een antwoord of wil? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze coaches:  

In overleg met de loopbaancoach kunt u eventueel ook in aanmerking komen voor een loopbaancheque. Hiermee krijgt u financiële ondersteuning van OOMT voor het volgen van een training, opleiding of cursus, als aanvulling op uw coachtraject.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring