Goed werkgeverschap

Laatste update 09 augustus 2023 Leestijd: 5 min

09 Adviseurs werkgeverschap en OOMT-coaching (cao MvT)

De adviseurs werkgeverschap en de OOMT-coaches zijn er voor onze leden die vallen onder de cao voor het motorvoertuigen- en tweewielerbedrijf en daardoor aangesloten zijn bij OOMT. Verandering is nodig om succesvol te blijven met het bedrijf of plezier te houden in het werk. Maar hoe doe je dat? Gelukkig staan BOVAG-bedrijven er niet alleen voor.

De adviseurs werkgeverschap en OOMT-coaches zoeken met werkgevers en/of medewerkers naar antwoorden op uiteenlopende vragen over bedrijf en werk. Want ondernemers zijn vaak óók werkgever en die ondernemerspet zit nog wel eens met vragen als: 

  • ‘Ik wil veranderen, hoe krijg ik mijn mensen mee?’ 
  • ‘Welke opleiding is nodig in een veranderende markt?’ 
  • ‘Wat is de optimale samenstelling van mijn team?’ 

Als de ondernemer de werkgeverspet opzet dan zijn deze vragen ongetwijfeld herkenbaar: 

  • ‘Een functioneringsgesprek, hoe doe je dat?’ 
  • ​‘Een betere samenwerking, hoe krijg ik dat voor elkaar’? 

De adviseurs werkgeverschap en OOMT-coaches kunnen adviseren en ondersteunen bij het beantwoorden van al deze vragen. Zowel werkgevers als werknemers kunnen de coaches inschakelen. Enige voorwaarde is dat het bedrijf aangesloten is bij OOMT, het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de branche motorvoertuigen- en tweewielerbederijven. 

Naast coaching biedt OOMT ook workshops aan. Voor leidinggevenden heeft OOMT onder andere de workshop ‘Leidinggeven’ ontwikkeld waarin deelnemers inzicht krijgen in de eigen leiderschapskwaliteiten. 

Klaar voor de toekomst 

De coaches kunnen zowel de ondernemer als de werkgever adviseren en ondersteunen. Dit kan door individuele coaching aan de werkgever, maar het is ook mogelijk om aan de slag te gaan met de medewerkers. Een voorbeeld van het coachen van medewerkers is de workshop ‘Klaar voor de toekomst’. Hierin worden medewerkers uitgedaagd om zélf na te denken over hun toegevoegde waarde en hoe zij zich daarin verder kunnen en willen ontwikkelen.  

Veranderen 

Coachen van werkgevers is ook een van de mogelijkheden. Bij verandertrajecten bijvoorbeeld kan een coach een waardevolle gesprekspartner zijn. Deze heeft brede ervaring in de branche en zal vooral met praktische adviezen, zonder ingewikkelde theorieën komen waarmee u direct aan de slag kunt. 

Daarnaast biedt OOMT de workshop ‘Succesvol veranderen’ aan waarin deelnemers geleerd wordt hoe je succesvol kunt veranderen. Deze workshop wordt gefaciliteerd door de adviseurs werkgeverschap en OOMT-coaches. 

Meer informatie en contact 

Herkent u één van de vragen, of heeft u andere vragen waar u een antwoord op wil? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze BOVAG-werkgeverscoaches:   

In overleg met de BOVAG-werkgeverscoach kunt u eventueel ook in aanmerking komen voor een loopbaancheque. Hiermee krijgt u financiële ondersteuning van OOMT voor het volgen van een training, opleiding of cursus, als aanvulling op uw coachtraject. 

Meer informatie over het aanbod van OOMT voor leidinggevenden vindt u op de website van OOMT

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring