Goed Bezig!

Laatste update 03 maart 2020 Leestijd: 8 min

01 Goed Bezig!

Met Goed Bezig! kunt u een bijdrage leveren aan een betere samenleving. BOVAG helpt u daarbij, zodat u uw sociale gezicht kunt laten zien. Uw klanten waarderen dat. Sinds oktober 2019 ondersteunt BOVAG de doelstelling van de hartstichting om een dekkend AED-netwerk over Nederland te realiseren. Want je hoopt het nooit mee te maken, maar het kan zo gebeuren dat een klant, een medewerker of iemand bij u in de buurt een hartstilstand krijgt. En dan is het van levensbelang om zo snel mogelijk te starten met reanimeren. Als je binnen 6 minuten start met reanimeren met behulp van een AED, dan is de overlevingskans van een slachtoffer het grootst.

Wat is het?

Goed Bezig! haalt geld op voor MVO-projecten via de APK-actie. De APK-actie werkt als volgt. Elk deelnemend autobedrijf doneert per APK € 0,50 aan de stichting Goed Bezig!. Deze bijdrage gaat naar MVO-projecten die u zelf kunt aandragen bij Goed Bezig!. Mogelijke projecten zijn bijvoorbeeld: het in dienst nemen van een medewerker met een beperking, het ondersteunen van een (lokaal) goed doel, het beschikbaar stellen van een auto aan een welzijnsinstelling of het doen van gratis reparaties voor gehandicaptenvervoer. Maar u kunt dus ook bijdragen aan de doelstelling van BOVAG en de Hartstichting om meer AED’s in Nederland te plaatsen.

Speciaal voor BOVAG-leden is er daarom een AED-pakket samengesteld waarmee u dit mogelijk kunt maken. Dit pakket bestaat uit de Philips FRx AED (geschikt voor buiten gebruik), incl. 5 jaar service- en onderhoudscontract. Het gaat hierbij om een AED met buitenslot die 24 uur per dag beschikbaar is, dus niet alleen tijdens kantoortijden. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Als u meedoet aan de APK-actie krijgt u van de stichting de 50% van uw investering voor het plaatsen van deze AED terug. 

Het is ook mogelijk om een AED aan te schaffen met een reclamebord waar uw bedrijfsnaam op staat. Deze zou u kunnen schenken aan de lokale sportclub als deze nog geen openbaar toegankelijke AED heeft hangen. Daarmee promoot u uw bedrijf en laat u uw maatschappelijke betrokkenheid zien.

Aanmelden

Bij het verzenden van de aanmelding gaat u akkoord met de donatie van € 0,50 per APK-beurt die door uw autobedrijf wordt verricht. Ook geeft u BOVAG hiermee toestemming om via uw provider de afdracht te regelen. Het totaalbedrag wordt via de factuur van uw APK-provider aan u doorberekend en is gebaseerd op het aantal uitgevoerde APK’s.

Goed Bezig-project indienen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en daarbij ondersteuning krijgen? Goed bezig! maakt het mogelijk. Als wij de aanvraag hebben ontvangen, neemt uw BOVAG-accountadviseur bij eventuele vragen contact met u op om de aanvraag compleet te maken. Als de aanvraag compleet is, legt BOVAG die voor aan de stichting Goed Bezig!. Deze stichting kijkt in hoeverre uw project past bij haar MVO-thema’s en beslist of uw project (financiële) ondersteuning krijgt van Goed Bezig!. Doet u ook mee? 

Bij het verzenden van de aanmelding gaat u akkoord met de donatie van € 0,50 per APK-beurt die door uw autobedrijf wordt verricht. Ook geeft u BOVAG hiermee toestemming om via uw provider de afdracht te regelen. Het totaalbedrag wordt via de factuur van uw APK-provider aan u doorberekend en is gebaseerd op het aantal uitgevoerde APK’s.

Goed Bezig-project indienen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en daarbij ondersteuning krijgen? Goed bezig! maakt het mogelijk. Als wij de aanvraag hebben ontvangen, neemt uw BOVAG-accountadviseur bij eventuele vragen contact met u op om de aanvraag compleet te maken. Als de aanvraag compleet is, legt BOVAG die voor aan de stichting Goed Bezig!. Deze stichting kijkt in hoeverre uw project past bij haar MVO-thema’s en beslist of uw project (financiële) ondersteuning krijgt van Goed Bezig!. Doet u ook mee? € 0,25 per uitgevoerde APK gaat naar de projecten die door u zijn aangemeld.

Project indienen

Spelregels

De belangrijkste spelregels staan hieronder.
 1. Het doel van het project is maatschappelijk. Dat wil zeggen dat er geen winst mee wordt gemaakt en dat het bijdraagt aan (goede doelen binnen) de Nederlandse samenleving.
 2. Het project loopt nog of is nog niet begonnen. Afgeronde projecten krijgen geen bijdrage. Kosten uit het verleden worden niet vergoed.
 3. De bijdrage bedraagt maximaal 50% van de werkelijke kosten.
 4. Een project moet vallen binnen één van de thema’s van de Stichting en voldoen aan de eventuele aanvullende voorwaarden die daarvoor gelden.
 5. Het project moet een duidelijke link hebben met het bedrijf.
 6. De richtlijn is dat elk bedrijf per jaar maximaal één project gehonoreerd kan krijgen. Bedrijven die meedoen aan de APK-actie kunnen twee projecten per jaar gehonoreerd krijgen.

Wat levert het op?

Steeds meer ondernemers zien nut en noodzaak van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het biedt kansen om een nauwere band met de omgeving aan te gaan. Want consumenten waarderen bedrijven met een menselijk gezicht en belonen dat ook. U kunt uw klanten met deze actie laten zien dat u oog heeft voor maatschappelijke ontwikkelingen en een bijdrage levert aan onze samenleving.

Wat kost het?

Dat ligt aan de activiteiten die u ontplooit. Maatschappelijk verantwoord ondernemen hoeft niet veel te kosten.

Meer informatie?

Vragen kunt u stellen via 030 – 659 53 66 of per e-mail aan autobedrijf@bovag.nl.

Voorbeelden

Autobedrijf Hazenberg ging u voor: AED–hulpverlening voor het hele dorp
Vanuit de vrijwillige brandweer is ondernemer Meindert Jan Hazenberg bekend met AED-hulpverlening. Dat is een reanimatiesysteem waarbij mensen met bijvoorbeeld een hartaanval snel in de buurt zijn van een Automatische Externe Defibrilator (AED). Meindert Jan: “Aan de buitenzijde van mijn bedrijf hangt een AED-kast. Op het moment dat iemand 112 belt krijgen de aangemelde AED-hulpverleners via sms het verzoek om het slachtoffer meteen te reanimeren. Mijn medewerkers zetten zich inmiddels ook al in als AED-hulpverlener. Ik heb de training daarvoor geregeld. Als er een melding komt, moet ik misschien een half uur lang een paar monteurs missen, maar als ze in die tijd een leven kunnen redden is dat natuurlijk veel belangrijker”.

Voorbeelden van andere MVO projecten 

 • Autobedrijven Smeets, Bregman en Jan Olthof hebben een of meerdere Wajongers in dienst.
 • BOSCH Car Service Thoonen, Autocentrum Papendrecht, Garage van der Wind, Autobedrijf Doornink, Autobedrijf van den Berg & Wiggers, Garage Zuur en Autobedrijf Seits hebben mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt of stagiaires met een ‘rugzakje ’.
 • Autobedrijf van den Heuvel: taakstraffen uitvoeren in het autobedrijf
 • Ondernemer Wouter van den Heuvel stelt zijn autobedrijf open voor jongeren die een taakstraf hebben gekregen. 
 • Autobedrijf Willekes en Autobedrijf Pellegrom kochten gezamenlijk een bus voor een verzorgingstehuis.
 • Autobedrijf van der Vleuten stelt een touringcar beschikbaar aan lokale verenigingen en welzijnsorganisaties.
 • Vakgarage Oudewater financiert een personenautobus voor een zorginstelling.
 • Autobedrijf Ben de Rooy organiseerde een braderie voor het goede doel op zijn eigen terrein. Alle medewerkers hielpen mee.
 • Auto Mertens doet het onderhoud van een bus voor een lokale goede doelen stichting.
 • Autobedrijf Saris organiseerde een ‘Dakar for Children’ voor kinderen en moeders uit een blijf van mijn lijf huis.
 • Auto Centrum Arkel, Garage Groenouwe, Auto Hommel, ATK Kampen, Autobedrijf Hazenberg en Autobedrijf Zwijnenberg hebben ondersteuning ontvangen voor hun activiteiten aan het goede doel, waarbij ze het gehele bedrijf (medewerkers en klanten) hebben betrokken.
 • AD Autobedrijf De Rooy organiseerde voor kinderen van basisscholen lessen over de dode hoek spiegel.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring