De BOVAG-zekerheden

Laatste update 04 juni 2019 Leestijd: 2 min

05 BOVAG Lesovereenkomst

Om misverstanden met uw leerlingen te voorkomen is het belangrijk om vooraf goede afspraken te maken. Met de BOVAG Lesovereenkomst liggen belangrijke zaken goed vast.

Wat is het?

De BOVAG Lesovereenkomst is een document waarmee u afspraken voor een rijopleiding met uw leerling goed vast kunt leggen. De voorwaarden die gebruikt worden op de lesovereenkomst zijn onder de SER-paraplu tweezijdig afgestemd tussen BOVAG en ANWB. Dat wil zeggen dat ze zowel goed voor u als voor de consument zijn. Let op: u bent als rijschool verplicht om de particuliere lesvoorwaarden te gebruiken.

Geschillenregeling
Ontstaat er onverhoopt toch een geschil? Uw leerlingen kunnen in dat geval contact opnemen met BOVAG Bemiddeling. BOVAG Bemiddeling zal samen met u proberen om het geschil op te lossen. Wanneer dit niet lukt kan de leerling het geschil melden bij De Geschillencomissie Rijscholen. De geschillencommissie is ondergebracht bij de Stichting Geschillencommissies Consumentenzaken (SGC) in Den Haag.

Zakelijke overeenkomst
Steeds meer rijscholen geven trainingen en opleidingen aan zakelijke klanten. Als service naar zijn leden heeft BOVAG ook een zakelijke lesovereenkomst beschikbaar. Er is binnen deze overeenkomst ruimte om aan te geven of de opdrachtgever zelf cursist is, of dat de opdrachtgever een werkgever is die zijn werknemer laat lessen. De zakelijke overeenkomst en voorwaarden zijn alleen door BOVAG vastgesteld en niet verplicht.

Hoe werkt het?

Als u gebruik wilt maken van de BOVAG Lesovereenkomst dan kunt u deze bij iedere leerling bij aanvang invullen en laten ondertekenen. U geeft uw leerling hiervan een kopie mee naar huis en bewaart zelf een kopie.

Wat levert het op?

De BOVAG Lesovereenkomst geeft u en uw leerling duidelijkheid en zekerheid. Door goede afspraken te maken weet u en uw leerling precies waar ieder aan toe is. Bovendien draagt de BOVAG Lesovereenkomst bij aan uw professionele uitstraling.

Vragen?

Heeft u nog geen antwoord op uw vraag? Neem contact op met BOVAG Ledenadvies. Via telefoonnummer: (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring