De BOVAG-zekerheden

Laatste update 13 mei 2019 Leestijd: 3 min

05 BOVAG Lesovereenkomst

Om misverstanden met uw leerlingen te voorkomen is het belangrijk om vooraf goede afspraken te maken. Met de BOVAG Lesovereenkomst liggen belangrijke zaken goed vast.

Wat is het?

De BOVAG Lesovereenkomst is een document waarmee u afspraken voor een rijopleiding met uw leerling goed vast kunt leggen. De voorwaarden die gebruikt worden op de lesovereenkomst zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond.

Geschillenregeling
Ontstaat er onverhoopt toch een geschil? Uw leerlingen kunnen in dat geval contact opnemen met BOVAG Bemiddeling. BOVAG Bemiddeling zal samen met u proberen om het geschil op te lossen. Wanneer dit niet lukt kan de leerling het geschil melden bij De Geschillencomissie Rijscholen. De geschillencommissie is ondergebracht bij de Stichting Geschillencommissies Consumentenzaken (SGC) in Den Haag.

Les- of afsprakenkaart
Het is voor u en uw leerlingen handig en noodzakelijk om de vorderingen van de rijopleiding goed bij te houden. Het is dan ook in de lidmaatschapsvoorwaarden van BOVAG Rijscholen vastgelegd dat u een afspraak- en vorderingenadministratie bijhoudt. Indien wenselijk kunt u hiervoor de BOVAG Leskaart gebruiken, u kunt deze bestellen bij de BOVAG-Ledenwinkel.

Hoe werkt het?

Als u gebruik wilt maken van de BOVAG Lesovereenkomst dan kunt u deze bij iedere leerling bij aanvang invullen en laten ondertekenen. U geeft uw leerling hiervan een kopie mee naar huis en bewaard zelf een kopie.

Wat levert het op?

De BOVAG Lesovereenkomst geeft u en uw leerling duidelijkheid en zekerheid. Door goede afspraken te maken weet u en uw leerling precies waar ieder aan toe is. Bovendien draagt de BOVAG Lesovereenkomst bij aan uw professionele uitstraling.

Wat kost het?

Bij de BOVAG Ledenwinkel kunt u de lesovereenkomst bestellen. Eén blok (50 exemplaren) kost € 13,83 (exclusief € 7,- bezorgkosten). Bestelt u meer bloks dan kunnen de bezorgkosten lager worden of zelfs geheel vervallen.

U kunt de BOVAG Lesovereenkomst natuurlijk ook zelf downloaden en printen. 

Vragen?

Heeft u nog geen antwoord op uw vraag? Neem contact op met BOVAG Ledenadvies. Via T: 030 - 65 95 300 of M: ledenadvies@bovag.nl.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring