Privacy

Laatste update 22 april 2022 Leestijd: 2 min

02 Uw bedrijf ‘AVG-proof’ met de BOVAG Privacytool

Alle Nederlandse bedrijven moeten voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met uw bedrijf voldoen aan deze privacywet kost veel tijd en inspanning.

Aan de wet zelf kan BOVAG niets veranderen, maar we proberen het u wel makkelijker te maken met de BOVAG Privacytool. Deze tool leidt u stap voor stap door alle onderdelen van de (AVG). Als u alle stappen heeft doorlopen en ingevuld, heeft u alle processen in kaart gebracht en bent u als bedrijf klaar voor de AVG.

De voordelen van de BOVAG Privacytool op een rij:

  • Compleet: als u de stappen hebt doorlopen, heeft u aan uw AVG-verplichtingen voldaan.
  • Helder: de nieuwe privacytool is opgedeeld in 16 stappen. Per stap wordt één onderdeel van de complexe wet in heldere taal toegelicht. 
  • Gebruiksvriendelijk: elke stap in de BOVAG Privacytool begint met een kort filmpje met uitleg over het onderwerp. De verschillende stappen zijn van invulvelden voorzien. De door u ingevulde velden verschijnen automatisch in een rapport dat u kunt gebruiken als naslagwerk en werkdocument.
  • Handige documenten: in de tool zitten verschillende documenten (zoals een geheimhoudingsverklaring, een model verwerkersovereenkomst, een model privacy policy, etc) die u nodig hebt om uw bedrijf AVG-proof te maken.
  • Voordelig: omdat u lid van BOVAG bent, kunt u deze privacytool tegen een geringe vergoeding gebruiken.
  • Herhaling: u kunt de tool blijven gebruiken en aanvullen in de loop van tijd.


Aan de slag met de BOVAG Privacytool

Heeft u vragen?

Kijk hier voor antwoorden op de meest gestelde vragen.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring