BOVAG Ondernemersagenda

Laatste update 23 juni 2021 Leestijd: 3 min

05 Aantrekkelijk Werkgeverschap

Juiste randvoorwaarden voor goed werkgeverschap in een aantrekkelijke sector.

BOVAG-Ondernemersagenda-Werkgeverschap.png

Ondernemen doe je nooit alleen. Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal. Zorgpunten zijn dan ook het vinden van de juiste mensen aan de ene kant en aan de andere kant de regelgeving die ondernemers vaak huiverig maakt om personeel in vaste dienst aan te nemen. Daarom is het belangrijk om een goede balans te creëren voor zowel werkgever als werknemer. 

Wat doet BOVAG? 

 • Aansluiting beroepsonderwijs / bedrijfsleven
  BOVAG zorgt voor een zo optimaal mogelijke aansluiting van het beroepsonderwijs en onze ledenbedrijven. Zowel kwantitatief als kwalitatief. Door verschillende deelnames in belanghebbende commissies en besturen zorgen wij voor korte lijnen met het onderwijs en wenden wij onze invloed aan om bijvoorbeeld te zorgen voor input van technologische ontwikkelingen in lesprogramma’s. 

 • Behoud jong talent en gezond naar pensioen 
  Vergrijzing en verjonging zijn belangrijke aandachtspunten binnen onze branche. De technische beroepen van nu zijn anders dan vroeger. We vergroten de aantrekkingskracht voor jongeren door in te zetten op goede opleiding en begeleiding.Voor de wat oudere medewerker met een lange staat van dienst hebben wij de zorg deze gezond naar zijn pensioen te begeleiden. Wij zetten in op mogelijkheden in deeltijd te werken of vervroegd met pensioen te gaan. 

 • Beheersing werkgeverslasten
  De veranderende economische omstandigheden van de bedrijven zorgen voor druk op de werkgeverslasten. Binnen de CAO’s die wij voor u afsluiten laten wij de arbeidsvoorwaarden zo goed mogelijk meebewegen. BOVAG zet zich daarnaast in om de overkoepelende werkgeverslastendruk zoals pensioen, sociale lasten te beperken. 

Hoe helpt BOVAG?

Op mijn.bovag.nl/menukaarten vindt u de hulpoverzichten in uw sector; een zo compleet mogelijke opsomming van alles wat BOVAG exclusief voor zijn leden beschikbaar heeft. Van Ledenadvies en bemiddeling tot diverse programma’s en hulpmiddelen zoals de voorbeeld-arbeidsovereenkomsten, BOVAG-werkgeverscoach mijn.bovag.nl/bovagwerkgeverscoach en PMT-pensioenconsulent mijn.bovag.nl/pmt.

Wat heeft BOVAG bereikt?

 • Crisis-cao (met onder andere crisisbestrijdingsdagen, RVU-regeling en stimulering leerwerkplekregeling).
 • BOVAG Toeslagentool: gemakkelijk toeslagen voor personeel berekenen.
 • Invoering nieuw kwalificatiedossier mbo-onderwijs.

Wat kunt u doen?

Loopt u ergens tegenaan en denkt u dat BOVAG een rol kan spelen hierbij? Mail ons dan, ondernemersagenda@bovag.nl.

Bekijk ook:Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring