BOVAG-brede brandstofvisie

Laatste update 29 mei 2019 Leestijd: 2 min

04 Wat is de rol van BOVAG?

BOVAG doet zijn leden een aantal beloftes. Een daarvan is dat BOVAG zijn leden helpt om zich te ontwikkelen tot toekomstbestendige retailers. Deze BOVAG-brede visie op brandstoffen levert daartoe een bijdrage en wel door leden inzicht te geven in de marktpositie en -kansen van de diverse alternatieve brandstoffen. Anders gezegd: met deze visie wil BOVAG het innovatievermogen van zijn leden vergroten.

Daarnaast bevat deze visie aanknopingspunten voor de lobby van BOVAG om het handelingsperspectief van de leden zo groot mogelijk te maken. Het vraagstuk, de belangen en het aantal spelers is te groot om dit zonder ingrijpen van de overheid klaar te spelen. De overheid zou een techniekneutraal kader moeten scheppen dat stuurt op duurzaamheid. BOVAG denkt als betrokken stakeholder actief mee. Dat als gevolg daarvan brandstoffen op weg naar een schonere toekomst in 2050 zullen afvallen, is een vast gegeven. BOVAG lobbyt daar echter niet actief voor. We kiezen niet; we schrappen niet. Elke duurzame alternatieve brandstof verdient een eerlijke kans.

In de volgende hoofdstukken leest u meer over de brandstofvisie. Klik hieronder op de gele vlakken om naar een volgend hoofdstuk te gaan.

 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring