BOVAG Bedrijfsadvies

Laatste update 24 maart 2021 Leestijd: 9 min

02 De adviseurs

Bedrijfsadvies werkt zorgvuldig geselecteerde professionals. Samen kijken we welke professional het best bij uw situatie past. Hier stellen we ze voor.

Jaap Bolt

Jaap-Bolt-Bedrijfsadvies-(1).jpgErvaring: procesoptimalisatie, familiebedrijven, verminderde arbeidsgeschiktheid, occasionmanagement, dichtbij de werkvloer.

Voorheen: DGA Autobedrijf Bolt B.V., Citroën-dealer.

Huidig: zelfstandig adviseur autobranche.

"Elke organisatie draait om mensen: door mensen, voor mensen."

Jaap Bolt

Egbert van Drie

Ervaring: ondernemerschap, bedrijfsvoering en familieopvolging.

Voorheen: sinds 2002 actief in diverse commissies en besturen waaronder zes jaar afdelingsvoorzitter BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven en drie jaar BOVAG Hoofdbestuur.

Huidig: directeur-eigenaar Van Drie Holding B.V, Verkeersschool E. van Drie en Motorkledingshop De Watertoren. Directeur van het Europees Centrum voor Vakbekwaamheid en Examinering (ECE).

“Focus op kansen, reserveer je energie voor positieve zaken door het oplossen van problemen.”

Egbert van Drie

Herman Driessen 

Ervaring: overnames, verkoop van bedrijven, faillissements- en insolventierecht, onderhandelen met importeurs/banken, analyseren van contracten en bedrijfsresultaten met daaraan gekoppeld het maken van actieplannen, sparringpartner voor ondernemers en doorvoeren reorganisatie bedrijven.

Voorheen: eigenaar Holding met 10 automerken en 2 motormerken, voorzitter verschillende dealerverenigingen, bestuurslid NDA, bondspenningmeester BOVAG.

Huidig: bestuurder, Content Autogroep, Content Car Lease en Central Harley-Davidson, bedrijfsadviseur.

"Het is de uitdaging om in een kort tijdbestek een bedrijfsanalyse te maken en samen met de ondernemer een verbeterplan op te stellen."

Herman Driessen

Ad de Haan

Ervaring: turn-around dealerbedrijven, overnames, financiële expertise. 

Voorheen: directeur Autobedrijf Jos van Boxtel ’s-Hertogenbosch BV, directeur van (Toyota) Van Dorst automotive. Voorzitter Toyota Dealer Associatie Holland.

Huidig: zelfstandig adviesbureau voor de autobranche.

"Mijn ervaring strekt zich uit zowel op sales als aftersalesgebied. Organisatie, kwaliteit en rendement zijn daarbij de trefwoorden waar ik voor sta."

Ad de Haan

Paul Harder

Paul-Harder.gifErvaring: ondernemerschap, strategieontwikkeling, commercieel advies, coaching.

Voorheen: eigenaar van meerdere fiets- en fiets/bromfietsondernemingen, Accountmanager Profile de Fietsspecialist en Sales & Marketing SKS GmbH.

Huidig: eigenaar/vennoot Fietsvakman Paul Harder te Alkmaar, bedrijfsadviseur.

In tijden van verandering overleeft niet de sterkste en ook niet de meest intelligente ondernemer, maar de ondernemer die zich het beste aanpast aan veranderingen

Paul Harder

Martin den Heijer

Ervaring: diverse directiefuncties in de automotive in retail, leasing, aftersales, verhuur, schade en brandstoffen. Diverse overnames begeleid. Operationeel hands-on, maar waar ook zeker de liquiditeits-prognoses en ingewikkelde financieringsvraagstukken aan ten grondslag liggen.

Voorheen: directeur MultiLease, Motorhuis Den Haag, ROGAM Mercedes Benz dealer en Coach en interim-consultant voor diverse opdrachtgevers. Bestuurslid Rotterdamse dealervereniging en de VNA. Oprichter van Groenrijden BV, een leaselabel van MultiLease.

Huidig: eigenaar van Sandhaghe Coaching & Consultancy. Eigenaar van een leasebedrijf en coach van diverse directies en managementteams.

“Ik begrijp wat je zegt, ik heb er zelfs ook nog begrip voor, maar brengt het wat je voor ogen hebt?"

Martin den Heijer

Joop van der Holst

Ervaring: Technisch/commerciële functies bij fabrikanten/groothandelsbedrijven, directie technische handels-ondernemingen in en buiten Nederland, service- en onderhoudsvraagstukken, bedrijfsovernames, coaching, strategiebepaling, veranderprocessen, diesel- en gasmotoren, internationale contacten. 

Voorheen: algemeen directeur bij diverse ondernemingen op het gebied van verkoop/integratie/service van gas- en dieselmotoren, Bestuurslid VIV, medeoprichter Plagamo. 

Huidig: algemeen directeur importeur Dieselmotoren.

"Op basis van een no-nonsense, directe, benadering, elkaar recht in de ogen kijkend, luisterend en meedenkend, stel ik mij graag tot uw beschikking."

Joop van der Holst

Martin Huisman

Ervaring: complexe onderhandelingen, strategie bepalen, toekomstvisie formuleren, cijfers en contracten analyseren, bedrijfsovernames, ondernemerscoach. 

Voorheen: BOVAG Autodealers, Commercieel Directeur Alcredis, Louwman & Parqui (Toyota) en Auto Huisman (Citroen dealer).

Huidige status: directeur Johnson Factory, diverse bestuursfuncties in automotive (VZR, INDI, VAT, SKRRS), Bedrijfsadviseur.

"Structure follows strategy."

Martin Huisman

Aart de Koning

Ervaring: ondernemerschap, directiefuncties in automotive- en truckbranche, bedrijfsvoering, coaching, fusie-, overname- en integratietrajecten, businessplanning inclusief begrotingen en financiering, importschappen.

Voorheen: mede-eigenaar dealerschap, CEO, commissariaten en voorzitterschap samenwerkingen en dealervereniging. Diverse adviesgroepen o.a. voor BOVAG en importeurs.

Huidig: ADEKO management services B.V., commissaris BAN groep automotive, voorzitter diverse raden van advies, deelnemingen, bedrijfsadviseur.

"Het kan altijd beter!"

Aart de Koning

Wim Manders

Ervaring: langjarige begeleiding van ondernemers (managementteams), financieringstrajecten (ook Bijzonder Beheer), maken en invoeren van bedrijfsplannen inclusief begrotingen en liquiditeitsprognoses, begeleiding van overnames en verkoop van bedrijven.

Voorheen: adviseur van directie van opleidingsinstituut FOI, Accountmanager corporate clients bij Rabobank Nederland en projectmanager bij Arcadis.

Huidig: eigenaar FBM B.V. (Financieel Bedrijfsmanagement).

"Banken spreken een eigen taal. Ik ben een soort “tolk” en kan helpen"

Wim Manders

Klaas Olijnsma

Ervaring: familieopvolging, bedrijfsoverdracht, aankoop van bedrijven, ondernemerscoach, realisatie rendementsverbeteringen, opstellen ondernemingsplan, begeleiding bodemsanering.

Voorheen: eigenaar universeel autobedrijf, bestuurslid ABA, bestuurslid Bosch Car Service.

Huidig: partner bij Centrum voor bedrijfsopvolging, eigenaar bedrijfsadviesbureau.

“Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga dan samen.”

Klaas Olijnsma

Peter Sallaerts

Ervaring: ondernemerschap en bedrijfsvoering in tankstations en automobielbedrijven. Ondernemerscoach en managementondersteuning. 

Voorheen: DGA van Sallaerts Tankstations, meerdere dealerbedrijven (Peugeot, Mazda, Volvo) en Sallaerts Assurantiën & Beheer. 6 jaar bestuurslid Bovag Tankstations, bestuurslid Subat en Cofize.
  
Huidig: DGA Sallaerts Holding, bedrijfsadviseur, bestuurslid BOVAG Ledenraad.

Als ondernemer heb ik in het verleden zelf regelmatig ervaren hoe ‘eenzaam’ het kan zijn bij het nemen van beslissingen, beleid, problemen etc. Met mij kunt u vertrouwelijk klankborden!

Peter Sallaerts

Eric Tak

Ervaring: al vele jaren ervaring als ondernemerscoach in MKB en automotive; commerciële en operationele vraagstukken, opvolgingsvraagstukken, aan- en verkooptrajecten. Gedurende zes jaar Voorzitter van de afdeling autodealers van BOVAG. Nyenrode Commissaris/toezichthouder opleiding en een MBA.

Voorheen: eigenaar van totaal vier tankstations en twee Peugeot-dealerbedrijven. Gedurende 20 jaar Voorzitter bij de Peugeot Dealervereniging. Bestuurslid Kamer van Koophandel en Commissaris lokale Rabobank. 

Huidig: eigenaar Amcot BV: twee tankstations en managementactiviteiten (waaronder bedrijfsadvies en commissariaten).

"Als ondernemerscoach sta ik naast je, we kunnen sparren, brainstormen en concrete plannen maken. Ik wil jou helpen!"

Eric Tak

Tony van Tol

Ervaring: bedrijfsfinanciering, strategie en de implementatie daarvan, overnames, verkoop van bedrijven en managementondersteuning.

Voorheen: financieel directeur van een Holding met tien automerken, leasemaatschappij en twee motormerken. Lid van diversen automatiseringscommissies.

Huidig: partner bij Claassen, Moolenbeek & Partner Bedrijfskundig en bancair advies.

"Het verkopen van uw bedrijf of het regelen van een bedrijfsfinanciering is een vakgebied waar de nodige expertise voor nodig is."

Tony van Tol

Ina Willekes

Ervaring: ondernemerschap, bedrijfsvoering, financieel, marketing.

Voorheen: Mede-eigenaar van 2 universele autobedrijven/bandenservice. 
Bestuurder Bovag Onafhankelijke Autobedrijven

Huidig: Vennoot WI-service, Bedrijfsadviseur.
Bestuurder Ondernemersvereniging
Vrijwilligerswerk: coördinator Huis op Hemert.

"Leer van anderen, maar blijf bij jezelf."

Ina Willekes

Ton de Wit

Ervaring: dealerbedrijven, marketing, lease en finance. Revitalisering van autobedrijven en captives. Herstructureren van organisaties met nieuwe of aangepaste verdienmodellen en de praktische implementatie ervan.

Voorheen: Directeur Saab en Kia Lease Nederland, ASEL, Armac en VSA (ARM Stokvis). Directeur Abfin, onafhankelijke captive. Directeur Alcredis Finance, captive voor de Louwman Group. 

Huidig: eigenaar Impact Management Support, zelfstandig coach en adviseur.

“De enige plek waar succesvol ondernemen voor (hard) werken komt, is het woordenboek”

Ton de Wit

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring