Betalingsverkeer

Laatste update 13 april 2022 Leestijd: 2 min

04 Wat doet BOVAG voor ondernemers?

BOVAG ondersteunt het verminderen van contante betalingen daar waar mogelijk, maar is ook voor het accepteren van contant geld daar waar het nog niet gefaciliteerd wordt, denk aan de import of export van auto's. Bovendien is niet iedere consument vertrouwd met digitale betalingen, waardoor er nog steeds consumenten zijn die de voorkeur geven aan contant geld. Contant geld is en blijft een wettig betaalmiddel, overigens zonder dat je als mobiliteitsondernemer verplicht bent contant geld te accepteren.

Wat vindt BOVAG?   

  1. BOVAG is voorstander van het verminderen van contant geld. Hoewel contant geld nog steeds een wettig betaalmiddel is, adviseert BOVAG zijn leden om de hoeveelheid contant geld te beperken. Simpelweg omdat het voor u en uw medewerkers veiliger is. En aan girale betalingen zijn minder kosten verbonden. 
  2. BOVAG vindt dat ondernemers op een veilige en betaalbare manier in hun lokale omgeving geld moeten kunnen afstorten. Samen met MKB-Nederland en VNO-NCW maakt BOVAG zich hard voor goede en eerlijke voorwaarden voor ondernemers. Onlangs zijn hierover concrete afspraken gemaakt in een convenant met alle Nederlandse banken over de uitvoerbaarheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid. De afspraken gaan bijvoorbeeld over de beschikbaarheid van geldautomaten en het bevriezen van kosten bij het storten of opnemen van geld.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring