Netwerkstudie: het automotive retailnetwerk in 2030

Laatste update 01 februari 2023 Leestijd: 3 min

04 Wat u zelf kunt doen

De veranderingen en gevolgen voor uw business laten zich misschien nog niet direct voelen. Dat geeft u de tijd om u voor te bereiden. Dit zijn zaken waarmee u als dealer of onafhankelijk autobedrijf nu al aan de slag kunt gaan.

Autodealers

  • Ga in gesprek met uw importeur/fabrikant met elkaar om te kijken wat wel kan en wat niet. En denk na over wat je zelf wilt als ondernemer. Heeft het dealerbedrijf of een agentuur mij nog genoeg te bieden? Wilt u verder als onafhankelijke autobedrijf? Of kiest u voor bedrijfsoverdracht of -beëindiging?
  • Zorg dat u goed op de hoogte bent van wat een agentschap is en wat dit voor u betekent. Dan bent u voorbereid als uw fabrikant u een agentuurcontract aanbiedt. Kijk op mijn.bovag.nl/agentuur
  • Als dealer kunt u zich steeds meer met de fysieke verkoop onderscheiden. Investeer in de kwaliteit en schaal van onder meer aflevering, bezorging, en reparatie en onderhoud.  
  • Heeft u een bescheiden lease-portefeuille? Dan kunt u zich aansluiten bij een grotere leasepartij om de concurrentie met grote leasepartijen aan te kunnen, of u kiest juist voor een bepaald marktsegment.
  • Zet u uw dealerbedrijf voort als, of uitbreidt u het uit met een onafhankelijk autobedrijf? Kom dan naar een van de BOVAG-bijeenkomsten ‘Van autodealer naar onafhankelijk autobedrijf’.
  • Efficiency in de werkplaats wordt steeds belangrijker. Met het programma Werken aan aftersales verbetert u uw werkplaatsefficiëntie. 
  • Bespreek uw situatie met uw accountadviseur of spar met een adviseur van Ondernemersklankbord (mijn.bovag.nl/ondernemersklankbord).

Onafhankelijke autobedrijven

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring