100% onderhouden

Laatste update 10 mei 2019 Leestijd: 2 min

01 100% onderhouden

100% onderhouden is een onafhankelijke stichting naar het voorbeeld van het Nationale Autopas. De stichting geeft voorlichting over auto-onderhoud en heeft net als NAP een weblabel dat te selecteren is bij een autoadvertentie. 

Het kwaliteitslabel 100% onderhouden maakt duidelijk aan een autokoper dat een auto alle belangrijke onderhoudsbeurten op tijd heeft gehad zoals de fabrikant die heeft voorgeschreven. Dat scheelt speurwerk in het onderhoudsboekje en geeft zekerheid en een vertrouwd gevoel. Een bedrijf dat deelneemt aan de stichting laat daarmee zien dat de voorraad gecheckt is en dat men weet wat men verkoopt.

Zekerheid door volledig onderhoudsboekje

Autokopers voelen zich rond de aankoop onzeker en zoeken naar zekerheden. In de praktijk blijkt het onderhoudsboekje vaak moeilijk te beoordelen voor de koper. Alleen al het juiste fabrieksonderhoudsschema vinden voor een bepaald type auto kan voor een leek lastig zijn. Uit onderzoek in opdracht van stichting 100% onderhouden blijkt dat mensen gemiddeld € 972 meer willen betalen voor een auto met een aantoonbare volledige onderhoudshistorie. 

100% onderhouden als meerwaarde

Autobedrijven kunnen zich met 100% onderhouden onderscheiden door aan te geven dat ze transparant zijn over onderhoud. Zij richten zich hiermee op meerwaarde in plaats van prijs. Deelnemers geven aan dat het label de attentiewaarde en de omloopsnelheid verhoogt. 

Waardevolle aanvulling: doe mee

BOVAG steunt het doel van 100% onderhouden en ziet het als een waardevolle aanvulling op het BOVAG lidmaatschap. Kijk voor meer informatie en voor deelname op de website: 100procentonderhouden.nl

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring