Hoe doe ik?

In deze onzekere tijd wordt er veel van u gevraagd, als mens en ondernemer. De onzekerheid kan BOVAG niet wegnemen, maar we kunnen het u als ondernemer wel ietsje makkelijker maken. Met praktische hulp bij vragen als: hoe bereken ik mijn liquiditeit, hoe regel ik e-herkenning of hoe vraag ik bijzonder uitstel betalen belastingen aan? 
 • Hoe bereken ik mijn liquiditeitsbehoefte?    

 • Hoe kan ik e-herkenning aanvragen?    

 • Hoe vraag ik bijzonder uitstel betalen belasting aan?       

 • Hoe vraag ik verlaging van de voorlopige aanslag (inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting) aan?

 • Hoe vraag ik NOW aan?

  Het aanvragen van de NOW loopt via het UWV. Voor deze aanvraag is geen eHerkenning nodig. Aanvragen doe je met je loonheffingsnummer.  

 
 • Hoe vraag ik TOZO aan?

  Ga naar de website van je gemeente. Voor de aanvraag is een digitaal formulier beschikbaar. De rijksoverheid heeft een handige infopgraphic gemaakt over het aanvraagproces: Infographic-Aanvraag-van-de-tozo-regeling.pdf.
   

 • Hoe wijzig ik mijn SBI-code? 

  U heeft uw SBI-code nodig voor de aanvraag van de TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19). Deze noodmaatregel is in het leven geroepen voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden voor de maatregelen om de Coronacrisis tegen te gaan, doordat ze bijvoorbeeld hun zaak moesten sluiten.  

  Code wijzigen 

  Als u uw SBI-code wilt wijzigen omdat uw code niet goed aansluit bij uw feitelijke activiteit, kunt u dit doorgeven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), door middel van een formulier. U geeft dan aan welke SBI-code u meent te moeten hebben. De RVO verzamelt deze informatie en brengt dit onder de aandacht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 
   

 • Hoe vraag ik BMKB-C aan? 

  Meldt u zich bij uw kredietverstrekker (dat is vaak uw bank.) Bekijk hier een overzicht van financiers die deelnemen aan de BMKB.
   

 • Hoe vraag ik de GO-regeling aan? 

  Treed in contact één van de tot de GO-regeling toegelaten banken. De lijst vindt u hier. U heeft voor de aanvraag de jaarrekening van de te financieren onderneming over de laatste 2 jaren, tussentijdse cijfers en de meerjaren prognose na financiering nodig.  
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring