Corona > BOVAG-lobby en Ondernemersmonitor

BOVAG-lobby en Ondernemersmonitor

Direct na aankondiging van de corona-maatregelen door het kabinet is BOVAG aan de slag gegaan om de impact van de maatregelen in kaart te brengen en te monitoren. Niet alleen is de Corona-monitor input voor ons lobbywerk, ook vragen of problemen die via de verschillende afdelingsbesturen binnenkomen kunnen leiden tot actie. En soms is een individuele vraag of situatie aanleiding tot een brief aan of vraag voor Den Haag. Wat is er tot dusver aan lobby-activiteiten door BOVAG opgepakt? 

Ondernemersmonitor

De BOVAG Ondernemersmonitor (voorheen Coronamonitor) is een periodieke online ledenpeiling waarmee BOVAG kan meten hoe onze leden ervoor staan. Het is voor BOVAG belangrijk om te weten hoe het met u gaat. Waar zitten bij u de knelpunten? Heeft u last van vroeg sluiten? Van terughoudende banken? Van leveringsproblemen? En hoe staat het met eventuele vorderingen van de Belastingdienst? Als we dat weten, kunnen we gericht voor u aan de slag. Bij politiek en overheid. Zelf en via onze kanalen binnen VNO-NCW en MKB-Nederland.

De BOVAG Ondernemersmonitor
 

Algemene lobby 

Veel lobbythema’s gaan de hele branche aan, zoals gesprekken met banken over de uitvoering van de steunmaatregelen, of een oproep aan verhuurders. Hieronder leest u over gesprekken die door BOVAG gevoerd zijn met ministeries en andere relevante partijen. 
 

Branchespecifieke lobby 

Soms is heel specifieke lobby voor een bepaalde ledengroep nodig, omdat juist daar de pijn groot is. Voor een aantal ledengroepen ging BOVAG gericht aan de slag:
 

Autoverhuur- en deelautobedrijven  

Rijscholen
 

Caravan- en Camperbedrijven


 

Truck-en Trailerbedrijven


Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring