Corona > BOVAG-lobby en Coronamonitor

BOVAG-lobby en Coronamonitor

Direct na aankondiging van de corona-maatregelen door het kabinet is BOVAG aan de slag gegaan om de impact van de maatregelen in kaart te brengen en te monitoren. Niet alleen is de Corona-monitor input voor ons lobbywerk, ook vragen of problemen die via de verschillende afdelingsbesturen binnenkomen kunnen leiden tot actie. En soms is een individuele vraag of situatie aanleiding tot een brief aan of vraag voor Den Haag. Wat is er tot dusver aan lobby-activiteiten door BOVAG opgepakt? 

Coronamonitor 

De BOVAG Coronamonitor is de online ledenpeiling waarmee BOVAG de impact van het Coronavirus in kaart brengt. Die informatie is essentieel voor onze belangenbehartiging om op landelijk niveau te werken aan een passende set aan steunmaatregelen voor onze branches. Leden ontvangen de BOVAG Coronamonitor tijdens de Coronacrisis elke week op woensdagochtend per e-mail. Elke week worden opnieuw de lobby-prioriteiten bepaald aan de hand van de BOVAG Coronamonitor.

De BOVAG Coronamonitor
 

Algemene lobby 

Veel lobbythema’s gaan de hele branche aan, zoals gesprekken met banken over de uitvoering van de steunmaatregelen, of een oproep aan verhuurders. Hieronder leest u over gesprekken die door BOVAG gevoerd zijn met ministeries en andere relevante partijen. 
 

Branchespecifieke lobby 

Soms is heel specifieke lobby voor een bepaalde ledengroep nodig, omdat juist daar de pijn groot is. Voor een aantal ledengroepen ging BOVAG gericht aan de slag:
 

Autoverhuur- en deelautobedrijven  

Rijscholen
 

Caravan- en Camperbedrijven


 

Truck-en Trailerbedrijven


Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring