Corona > Corona en bedrijfsvoering

Corona en bedrijfsvoering

De overheidsmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus hebben grote impact op uw onderneming. Hieronder vindt u artikelen die te maken hebben met uw bedrijfsvoering, zoals veilig werken en winkelen, liquiditeit en ontwikkelingen rond RDW. 

Bovemij hulppakket voor ondernemers

Bovemij introduceerde met een stevig pakket hulpmaatregelen om BOVAG-ondernemers in deze zware dagen te ondersteunen. Dat doet Bovemij op een drietal gebieden: online, liquiditeit en juridische bijstand. 


 

Veilig winkelen en werken in de mobiliteitsbranche

Om veilig te werken en te winkelen in de anderhalvemetersamenleving zijn veiligheidsmaatregelen nodig voor uw klanten, medewerkers, leveranciers en voor uzelf. BOVAG ontwikkelde enkele handige tools die u helpen bij het doorvoeren van maatregelen uit dit protocol:Kijk voor actuele informatie over corona en besmetting altijd op: https://www.rivm.nl/coronavirus
 

RDW en import (corona-noodprocedure) personenauto’s 

RDW heeft dankzij lobby van BOVAG een tijdelijke procedure ontwikkeld. Deze procedure is sinds 30 maart van kracht. Sinds 10 april geldt de regeling ook voor geimporteerde motorfietsen en lichte bedrijfsvoertuigen van erkenningshouders, verkocht of niet verkocht. BOVAG heeft enkele belangrijke feiten voor u op een rij gezet. Klik op de link hieronder:

Liquiditeitsbehoefte berekenen 

BOVAG ontwikkelde een Excel-bestand, waarmee u voor uzelf inzichtelijk kunt maken hoe lang uw bedrijf nog vooruit kan met de beschikbare geldmiddelen. Ook handig wanneer u beroep wilt doen op een van de noodmaatregelen van de Rijksoverheid, zoals BMKB.

 

Omgaan met verhuur-annuleringen 

BOVAG-bedrijven ontvangen op dit moment veel annuleringen op uitstaande reserveringen, zowel voor de korte termijn als voor de zomerperiode. Wat kunt u de consument het beste adviseren? Welke rechten en plichten heeft de ondernemer, als we kijken naar de BOVAG-voorwaarden? We zetten de aandachtspunten per branche op een rijtje: 

Annuleringen in de verhuur van scooters en motoren

Annuleringen in de verhuur van fietsen en e-bikes 

Annuleringen in de verhuur van auto’s​

Annuleringen in de verhuur van caravan en campers

 

Corona en de jaarrekening 


 

Tips voor communiceren in Corona-tijd 


BOVAG-partner Innovam zette een aantal praktische (website) tips voor u op een rij:

 

Tips voor het ondernemen in onzekere tijden  
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring