De Jong Hattem is de one-stop-shop voor de kampeerliefhebber. Het Gelderse BOVAG-lid verkoopt, verhuurt, onderhoudt en herstelt sinds 1969 caravans, campers, vouwwagens en tenten. De klant én de emotie van de klant staan hierbij centraal. Bij schade is geen uitdaging te groot voor het team van directeur André de Jong. 
Terug

Ondernemersportret De Jong Hattem: "We gaan tot het uiterste"

Ondernemerschap
Leestijd: 5 min

De Jong Hattem is de one-stop-shop voor de kampeerliefhebber. Het Gelderse BOVAG-lid verkoopt, verhuurt, onderhoudt en herstelt sinds 1969 caravans, campers, vouwwagens en tenten. De klant én de emotie van de klant staan hierbij centraal. Bij schade is geen uitdaging te groot voor het team van directeur André de Jong. "Desnoods laten we een onderdeel 3D-printen."
 

"Ja, het is een bijzondere tijd. Voorraad is er nauwelijks, terwijl de vraag naar caravans en campers enorm groot is. Dat heeft ook effect op schadeherstel in de toekomst, verwachten wij. Er zijn veel mensen die voor het eerst een auto met caravan of camper kopen en er deze zomer mee op vakantie gaan. Die onervarenheid leidt tot extra schades en we hebben het al druk op die afdeling. We zijn sinds eind 2020 BOVAG-gecertificeerd voor caravan- en camperschadeherstel, meer verzekeraars sturen mensen met schades nu door naar ons. Dat heet schadesturing en zorgt ervoor dat klanten bij gekwalificeerde bedrijven terecht komen voor schadeherstel. Dat is fijn voor ons én voor de klant. Die kan nu bij ons zijn caravan of camper kopen, deze laten onderhouden, maar de caravan of camper ook vakkundig laten repareren bij een schade.”

“Onze monteurs weten van alles veel. Van hout, van elektra, van het loodgietersvak, van spuit- en plaatwerk. Dat maakt ons vak ook zo mooi, zo divers en uniek”
André de Jong | directeur De Jong Hattem

Voorruit aan diggelen

“Kijk hier, een Ford-camper. Daar is een zwaan tegenaan gevlogen. De voorruit was helemaal aan diggelen, de carrosserie ontzet en de opbouw beschadigd. Deze camper stond bij een autoschadeherstelbedrijf, maar die kwam er niet uit. Met name vanwege de opbouw, dan kom je als autoherstelbedrijf ineens hout tegen. En dat zijn ze niet gewend, wij wel. Onze monteurs weten van alles veel. Van hout, van elektra, van het loodgietersvak, van spuit- en plaatwerk. Dat maakt ons vak ook zo mooi, zo divers en uniek.”

20.000 vierkante meter

"Mijn vader is het bedrijf in 1969 gestart, vanuit huis. Het bedrijf groeide en wij zijn een aantal keren verhuisd om uiteindelijk hier in Hattem uit te komen. En ook hier hebben we keer op keer ruimtes verbouwd en panden bijgekocht. Inmiddels bezetten we 20.000 vierkante meter, en dat is nodig ook voor de verkoop van caravans en campers, voor de kampeerwinkel en voor het schadeherstel. Het schadeherstelbedrijf heb­­ben we recent verbouwd, ook om meer trans­­parantie te creëren richting klanten. Caravans en campers zijn emotie. Daarmee gaan we dan ook met zorg om, dat kunnen klanten zien. Ze komen hier voor een intake binnen, heb­ben zicht op de werkplaats en zien wie er sleutelt aan hun caravan of camper."

1969is het jaar waarin de vader van André de jong het bedrijf startte.
20.000vierkante meter vloeroppervlak heeft De Jong Hattem.
3De directie bestaat uit 3 personen: André de Jong, Sylvia de Jong (zus) en Danny de Jong (broer).

One-stop-shop

“Wat eveneens belangrijk is voor klanten, is dat ze volledig worden ontzorgd. Totaalherstel. Ze komen hier met schade, wij lossen het op. En ook hier speelt emotie een belangrijke rol. Die mensen houden van hun caravan of camper. En als er schade is, dan moet dat worden hersteld door vakmensen. En die hebben wij in huis. Wij zijn trots op ons team, het is hun hobby om caravans en campers te herstellen, ook als onderdelen niet meer leverbaar zijn. Dan zoeken we net zo lang, bijvoorbeeld bij BOVAG-collega’s, totdat we het hebben gevonden. Of we bellen aan bij een bedrijf dat met behulp van 3D-printers onderdelen voor ons maakt. Echt, we gaan tot het uiterste.”
 

Dit artikel is verschenen in BOVAGkrant 04-2021.

Tekst: Martijn Louws, fotografie: Marco Slot.
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring