Sinds deze zomer is het BOVAG Verenigingsbestuur twee ondernemers rijker: Jan Lenters en Thijs Bochane.
Terug

Nieuwe verenigingsbestuurders aan boord

Wet- en regelgeving
Leestijd: 7 min

Sinds deze zomer is het BOVAG Verenigingsbestuur twee ondernemers rijker: Jan Lenters en Thijs Bochane. Op 5 juli werden zij unaniem gekozen door de Ledenraad. Het Verenigingsbestuur is daarmee weer compleet. Wie zijn deze mensen en wat zijn hun plannen? En hoe besteden zij deze zomer? 

Jan Lenters (53)

Wat heeft u voor bedrijf en wat bent u voor ondernemer? “Wij hebben Auto Combi in Hardenberg, een merkonafhankelijk auto-, truck- en trailerbedrijf. Daarnaast hebben we een eigen leasetak en een verhuurafdeling, RentenGo. Deze activiteiten zetten we in de markt onder de naam Compass Mobility, een mobiliteitsplatform met als visie totaalontzorging in mobiliteit. Een ander zou mij denk ik beschrijven als een gedreven, innovatieve ondernemer. Ik ben vooral bezig met de achterkant, de strategie en de visie op de lange termijn. Mijn hart ligt bij het zoeken naar nieuwe concepten en het vinden van de juiste weg om de continuïteit binnen de onderneming te waarborgen.” 

Waarom zit u in het Verenigingsbestuur? “Na het verdrietige nieuws over het wegvallen van Jack Derks voelde ik me geroepen. Dat werd omarmd door de vereniging. Ik loop al een hele tijd mee in Bunnik en weet daardoor wat er speelt, hoe de wind waait en wat de ambities zijn. Die sluiten aan op mijn ambities, dus we kunnen elkaar verder helpen.” 

Waar gaat u zich in het Verenigingsbestuur op richten? “BOVAG is een brede organisatie met veel verschillende afdelingen. Het consumentengedrag verandert, fabrikanten passen hun distributiemodellen aan en verduurzamen komt in een versnelling. Ik vind het belangrijk dat alle ondernemers binnen BOVAG worden meegenomen in deze ontwikkeling op weg naar de ‘nieuwe’ mobiliteit. Daar wil ik voor gaan. BOVAG hoeft niet alles op te lossen, maar moet wel oog hebben voor iedereen.” 

Heeft u plannen voor de zomervakantie? “De zomer is bij ons een uitdaging, elk jaar een beetje meer. We hebben een groot aandeel in de zakelijke markt, zij bieden hun wagenparken in de vakantieperiode aan voor onderhoud en tegelijkertijd willen onze mensen graag op vakantie. Het is leuk om dat te regelen en het lukt elk jaar weer. Zelf ga ik op vliegvakantie. De kinderen van zestien en negentien wilden mee als zij de bestemming mochten kiezen. Ze kozen voor een eiland in de Middellandse Zee, dus de auto gaat niet mee.” 

Achtergrondonformatie Jan Lenters:250x330-Jan-Lenters.jpg
 • Bedrijf: Auto Combi, onafhankelijk autobedrijf voor personen- en bedrijfsauto’s, trucks, trailers, wasstraat; leasemaatschappij Compass Mobility; autoverhuurbedrijf RentenGo op vijf (franchise)locaties 
 • Lid sinds: 1994 
 • BOVAG-functies: bestuurslid en penningmeester BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven (2013 – 2021); lid BOVAG Ledenraad (2021 – 2022) 

Thijs Bochane (44)

Wat heeft u voor bedrijf en wat bent u voor ondernemer? “We hebben een breed georiënteerd bedrijf in mobiliteit, waar we werken met 650 mensen op 39 locaties in zes provincies. Ik vind het belangrijk dat iedereen met veel werkplezier aan de slag is in een ambitieus en resultaatgericht bedrijf. We proberen als directieteam de randvoorwaarden zo te scheppen dat iedereen zijn ambities kan realiseren binnen deze club. Onze kern is dat we een trots familiebedrijf zijn en als eenheid de klant vooruithelpen. Met respect voor de achtergrond van de bedrijven die we de afgelopen jaren hebben toegevoegd, vooral in schadeherstel en verhuur. We hebben grote stappen gezet, maar voor mijn gevoel beginnen we pas.” 

Waarom zit u in het Verenigingsbestuur? “Ik wil mezelf breder ontwikkelen binnen de BOVAG-organisatie. De Bochane Groep is lid van steeds meer verschillende afdelingen. Omdat we breed vertegenwoordigd zijn, hoop ik ook een functionele bijdrage te leveren aan BOVAG, door mijn bedrijfservaring uit de praktijk in te brengen. Het past denk ik bij de tijd dat we meer verbreding zien, ook binnen BOVAG. Minder in hokjes denken, meer in ‘mobiliteit’. Er is veel aan de hand in de branche en het is mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren.” 

Waar gaat u zich in het Verenigingsbestuur op richten? “Ik zou aan alle BOVAG-leden willen overbrengen waarom het lidmaatschap van BOVAG waarde toevoegt voor hun bedrijf. Ik merk dat dat nog niet altijd voldoende duidelijk is. Dat het merk waarde heeft, begrijpt iedereen, maar waarvoor betaal je precies contributie en wat kun je ervoor terugkrijgen? Er zijn allerlei programma’s en vormen van ondersteuning die toegevoegde waarde bieden. Niet iedereen weet dat BOVAG die in huis heeft. Ook vind ik het belangrijk dat we als ondernemers trots zijn op wat we doen omdat we vrijheid verkopen. We doen iets heel moois, dat moeten we niet vergeten.” 

Heeft u plannen voor de zomervakantie? “Ik ga met het gezin naar ons vakantiehuisje in Oostenrijk en naar de Sloveense kust. Het bedrijf en het team zijn gegroeid, waardoor ik de luxe heb dat ik er makkelijk tussenuit kan gaan.” 

Achtergrondinformatie Thijs Bochane:

 • Bedrijf: 16 dealervestigingen (Renault, Dacia, Nissan), 4 Vakgarages, 18 schadeherstelvestigingen en een lease- en verhuurmaatschappij  
 • Lid sinds: 1938 
 • BOVAG-functie: bestuur BOVAG Autodealers (2017 – 2022) 

Hoe zit het ook alweer?  

Het Verenigingsbestuur van BOVAG bestuurt de vereniging op alle gebieden: van strategie tot lobby en van financiën tot de deelnemingen (de bedrijven waar BOVAG een aandeel in heeft). Samen met de Bestuursraad, die bestaat uit alle voorzitters van de BOVAG-afdelingen, bepaalt het Verenigingsbestuur de strategie, de inhoud van grote lobbydossiers en projecten. De Ledenraad heeft de taak dit te controleren. Het Verenigingsbestuur bestaat uit gekozen en uitvoerend bestuurders.  

Gekozen bestuurders:  

 • Han ten Broeke, algemeen voorzitter  
 • Thijs Bochane, bestuurslid  
 • Jan Paul Kerkhof, bestuurslid  
 • Jan Lenters, bestuurslid  

Uitvoerend bestuurders  

 • Peter Niesink, algemeen directeur, bestuurslid  
 • George de Booij, financieel directeur, bestuurslid 

Bestuursadviseurs: 

 • Timon Rutten (tot eind 2022) 
 • Hans Bresser (vanuit directie BOVAG) 

Lees meer over de structuur van BOVAG en de rol van het Verenigingsbestuur, de Bestuursraad en de Ledenraad op mijn.bovag.nl/vereniging

Dit artikel is verschenen in BOVAGkrant 07/08-2022.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring