BOVAG maakt, samen met VNO, werk van het indammen van de overdreven regelzucht waar de overheden nu en dan aan lijden.
Terug

Column algemeen voorzitter Bertho Eckhardt: Energie over

Over BOVAG Opinie
Leestijd: 2 min

Ondernemen geeft veel energie. Maar het kost ook energie. En soms onnodig veel. Met name als ondernemers tegen een woud van regels aanlopen. Hoe goedbedoeld ook. En dat terwijl de overheid al jaren werkt aan het verlagen van wat in Haags jargon ‘de administratieve lastendruk’ heet. 

Dat blijkt nog maar matig te lukken. Een voorbeeld: Europa verplicht tankstationhouders om alle 50.000 vulpistolen in Nederland van een stickertje te voorzien. Goedbedoeld, want zo wordt de automobilist behoed voor verkeerd tanken. Maar wel omslachtig voor de ondernemer. En hoe ver moet je gaan in het bij de hand nemen van een volwassen bestuurder? Het staat immers ook al op de pomp. Ander voorbeeld: regels kunnen en mogen lokaal verschillen. Waar gemeente A streng op handhaaft, kijkt gemeente B niet naar om. Dat is soms verre van praktisch en ook oneerlijk. 

BOVAG maakt, samen met VNO, werk van het indammen van de overdreven regelzucht waar de overheden nu en dan aan lijden. Waar mogelijk proberen wij de regeldruk zo laag mogelijk te houden, terug te dringen of zo goedkoop mogelijk te houden. Zodat u energie over heeft om te doen waar u goed in bent: ondernemen. En als u toch tegen onwerkbare of oneerlijke of onnodige regels aanloopt: laat het mij dan weten. Dan stop ik er energie in om die regeldruk voor u te verminderen. 

Bertho Eckhardt
algemeen voorzitter BOVAG

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring