Van Hooft opent eerste TRP store van Nederland
Terug

“Alles voor iedere truck van elke leeftijd”

Ondernemerschap Reportage
Leestijd: 6 min

De vraag is net zo oud als het ondernemen zelf: hoe krijg ik meer business? Van Hooft Bedrijfswagen opende in april een servicepunt van Truck Related Parts (TRP), het universele onderdelenlabel van DAF, op de vestiging in Boxtel. Naast het DAF-dealerschap richt Van Hooft zich daarmee ook op alle andere merken trucks en trailers.

“Hier in Boxtel zijn we vanuit het verleden al vrij universeel georiënteerd”, zegt Martijn Pennings, servicemanager van de vestiging in Boxtel. “Van oudsher repareren we al trucks van andere merken. We beschikken over universele uitleesapparatuur en onze medewerkers zijn breed geschoold. Het moederbedrijf van DAF, Paccar, wilde in Nederland TRP stores openen. DAF vroeg toen aan het dealernetwerk om mee te denken. Van Hooft heeft toen voorgesteld om hier in Boxtel de eerste TRP-store van Nederland te openen.”   

Vertrouwen

TRP staat voor Truck Related Parts. Het concept van fabrikant Paccar biedt een groot assortiment universele onderdelen voor alle merken trucks en opleggers. “Het heeft veel te bieden voor klanten”, legt buitendienstmedewerker Stefan van Asseldonk uit. “Bedrijven met een gemengd wagenpark hebben normaal gesproken contact met verschillende dealers. Dankzij TRP zijn wij in staat om op één punt alle trucks en opleggers van alle merken en leeftijden te repareren en te onderhouden. Ook kunnen we alle onderdelen leveren voor klanten die zelf repareren.” Van Asseldonk ziet het als een logische stap. “Klanten brengen al jaren trucks van andere merken naar ons, mede vanwege het vertrouwen in DAF-dealers. Maar dankzij de TRP store heeft het een naam gekregen. Nu kunnen we op een professionele manier naar buiten treden met het feit dat wij iedereen kunnen helpen. We zijn een one-stop-shop.”

Martijn Pennings somt op welke kansen TRP biedt: “We genereren zelf extra publiciteit en liften mee op de promotie die TRP genereert om onderdelen te verkopen en zo onze sales te vergroten. We hoeven geen onderdelen meer te bestellen bij derden, maar kunnen alles uit eigen voorraad doen. En klanten met een gemêleerde vloot kunnen met die hele vloot bij ons terecht. Het is momenteel al druk in onze werkplaats, maar wij zoeken nog meer groei door verbreding van ons werkaanbod.”

Antiek

De opening van de TRP store bracht overigens geen grote veranderingen met zich mee, vervolgt Pennings. “We hebben wat aanpassingen gedaan aan het pand voor de uitstraling die DAF eist om het label te mogen voeren, maar het magazijn is niet veel groter geworden. Wel zijn we uiteraard meer onderdelen gaan bestellen bij TRP, ten koste van andere leveranciers.” 

De keuze voor Boxtel komt niet uit de lucht vallen, vervolgt Pennings. “Deze vestiging ligt centraal ten opzichte van de overige Nederlandse vestigingen van de internationale LenGo Automotive Group, waar Van Hooft samen met De Burgh en Truckstop 8 deel van uitmaakt. Van hieruit gaan we TRP-onderdelen promoten naar de andere vestigingen. Zo kunnen we vanuit alle vestigingen een breed assortiment leveren aan onze klanten.” En naar de buitenwereld, vult Van Asseldonk aan. Als buitendienstmedewerker richt hij zich specifiek op het promoten en verkopen van onderdelen. “Ik bezoek alle werkplaatsen waar DAF-motoren worden onderhouden. Dat zijn lang niet alleen bedrijfswagens: ze zitten ook in schepen en allerlei machines.” De TRP store maakt zijn werkterrein nog breder dan het al was: hij kan nu officieel elk onderdeel voor elke truck van elke leeftijd promoten. “Ik heb nog niets gehoord wat we niet konden”, zegt Van Asseldonk. “Onlangs kwam er iemand met een antieke DAF. Dat was geen probleem. Misschien wanneer iemand vraagt om een onderdeel voor een voertuig van zestig jaar geleden. Maar dat zijn absolute uitzonderingen.

“Wij zoeken nog meer groei door verbreding van ons werkaanbod”
Martijn Pennings | servicemanager Van Hooft Bedrijfswagen

Business

Geen wonder dus dat klanten erg positief reageren. “Bedrijven vinden het fijn dat alles geregeld is, met de kwaliteit van Paccar en het vertrouwen van DAF”, zegt van Asseldonk. Gevraagd of concurrerende truckdealers ook blij zijn met de stap van Van Hooft reageert hij luchtig. “Iedereen probeert op een bepaalde manier zijn business te vergroten. We doen al jaren andere merken in onze werkplaats, dat is niet nieuw. Ik neem aan dat andere merken ook DAF repareren. Dat is leven en laten leven.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring