Over een paar weken is het zo ver: BOVAG’s eigen occasionsite gaat live.
Terug

Auto’s verkopen? Doe het via viaBOVAG.nl!

Over BOVAG Achtergrond
Leestijd: 3 min

Over een paar weken is het zo ver: BOVAG’s eigen occasionsite gaat live. En een maand daarna start een grote campagne om consumenten over deze website te vertellen. Ruim zevenhonderd autobedrijven hebben al toegezegd hun auto’s op viaBOVAG.nl te plaatsen.

Een heel groot deel van de BOVAG-autobedrijven heeft inmiddels kennis kunnen maken met de voordelen van viaBOVAG.nl. Doordat ze bezocht werden door een accountadviseur van BOVAG of Bovemij, doordat ze op een van de speciale viaBOVAG-bijeenkomsten te gast waren of omdat ze de mailing over viaBOVAG hebben bestudeerd. Meer dan zevenhonderd vestigingen van autobedrijven doen al mee (de stand bij het ter perse gaan van dit nummer, anderhalve week geleden). Peter Niesink, algemeen directeur van BOVAG is blij met het enthousiasme onder de leden: “Al deze bedrijven hebben getekend om in elk geval tot eind 2019 hun auto’s op viaBOVAG.nl te adverteren, dat is het resultaat van slechts een paar weken viaBOVAG-communicatie. We lopen dus behoorlijk voor op schema: ons streven is namelijk om eind van het jaar tweeduizend vestigingen te hebben aangesloten op viaBOVAG.nl.”

header-image

Live

Aan de ‘achterkant’ is viaBOVAG.nl inmiddels live: autobedrijven die zich hebben opgegeven als adverteerder, kunnen hun voorraad op de voor hun bekende wijze nu ook op viaBOVAG.nl plaatsen. Uiteraard alleen voor zo ver het auto’s met garantie betreft, want dat is een van de onderscheidende punten van de website: er staan alleen auto’s op met BOVAG Garantie. Paul de Waal, manager Pers en Communicatie bij BOVAG: “De reacties van BOVAG-ondernemers zijn in overgrote meerderheid zeer positief. Hèhè eindelijk, horen we veel. Die lijn hebben we in de pay-off van de consumentencampagne doorgetrokken. Vanaf half mei gaan we groots naar buiten. Dat doen we met grote billboards langs de snelwegen en met abri’s in de stad en op stations. Maar ook door slim advertenties in te kopen in Google, door te zorgen dat viaBOVAG.nl goed gevonden wordt in de zoekmachines, en natuurlijk met online banners en met opvallende radiospots op nationale en regionale radiostations. Niemand zal de komende tijd om viaBOVAG heen kunnen. En dat houden we tenminste vol tot eind 2020, want viaBOVAG is een project van de lange adem. We nemen er echt de tijd voor om van de website een succes te maken. Bij BOVAG-bedrijven en bij hun klanten.”

Meer weten en ook meedoen?

Alles over viaBOVAG staat op mijnbovag.nl/viabovag. U kunt zich daar direct inschrijven om ook mee te doen, maar ook de meest gestelde vragen van leden worden er beantwoord. Natuurlijk kan ook de speciale viaBOVAG-helpdesk in antwoorden voorzien: bel met 020-549 39 50 of mail autobedrijven@viabovag.nl. 

Hoe zit het met de omruilgarantie?

BOVAG krijgt momenteel de nodige vragen over de BOVAG Omruilgarantie die adverterende bedrijven straks moeten geven op auto’s die op viaBOVAG.nl staan. Hoe werkbaar is dat? Wordt daar geen misbruik van gemaakt? Is zo’n omruilgarantie nou wel zo’n goed idee?
Even een en ander verduidelijken. Om te beginnen: de BOVAG Omruilgarantie is bedacht door de denktank van BOVAG-ondernemers die aan de wieg stonden van viaBOVAG. Enkele van hen werken hier al mee en hebben er zeer goede ervaringen mee: er wordt spaarzaam gebruik van gemaakt, misbruik komt eigenlijk niet voor en voorál: het valt heel erg goed bij klanten. Het geeft ze veel vertrouwen. Dat laatste blijkt ook uit het consumentenonderzoek dat BOVAG liet uitvoeren. Daarnaast: de BOVAG Omruilgarantie is echt wat anders dan ‘niet goed, geld terug’. De klant heeft de mogelijkheid om éénmalig, en binnen twee weken of 750 kilometer, een auto om te ruilen voor een andere. Deze ruilauto komt uit de bedrijfsvoorraad of kan binnen acht weken speciaal voor de klant elders worden gezocht. Meer weten over de BOVAG Omruilgarantie? Zie mijnbovag.nl/viabovag. Kijk bij ‘spelregels’.​
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring