BOVAG lanceert dit voorjaar zijn eigen occasionwebsite.
Terug

Vraag en aanbod

Over BOVAG Opinie
Leestijd: 1 min

Er staat iets moois te gebeuren; BOVAG lanceert dit voorjaar zijn eigen occasionwebsite, die luistert naar de naam viaBOVAG.nl. De tijd is er rijp voor nu BOVAG-bedrijven voor hun occasionverkoop volledig afhankelijk zijn geworden van de grote occasionwebsites terwijl ze weinig of geen zeggenschap hebben en voor hun advertentie-euro onvoldoende terugkrijgen.

Ze hebben niet of nauwelijks inzicht in data bijvoorbeeld. Leadmanagement kan vele malen beter. En BOVAG Garantie is, hoe sterk als verkoopargument ook, onvoldoende zichtbaar omdat het wordt ondergesneeuwd door alle meeneemprijzen. Hoog tijd dus om zelf een transparante occasionsite te bouwen, met uitsluitend auto’s met BOVAG Garantie en waar meeneemprijzen taboe zijn. Dat hebben onze BOVAG-bedrijven letterlijk aan ons gevraagd. We spelen graag op hun wens in, maar het allermooiste aan dit project vind ik wel dat uit onderzoek bleek dat onze website ook echt tegemoetkomt aan een behoefte in de markt. Want autobedrijven kunnen zelf wel meer regie willen hebben, het gaat er uiteindelijk natuurlijk om of de autozoekende klant wel op een nieuwe occasionsite zit te wachten. Dus u begrijpt mijn enthousiasme nu het inderdaad een kwestie van vraag en aanbod blijkt te zijn.

En er is maar één partij die een hoge mate van zekerheid en betrouwbaarheid kan bieden. Precies: BOVAG. Gewoon, omdat die waarden al bijna negentig jaar in ons DNA zitten en we een ijzersterk merk hebben met precies díe merkwaarden. Als branchevereniging gaan we ons nu nadrukkelijk op de markt bewegen. Dat is even wennen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we met de kracht van onze naam en ons netwerk in staat zijn om een stevige positie te verwerven naast de bestaande occasionsites. Samen met dochterbedrijven Bovemij en RDC werken we met vereende kracht aan wat misschien wel het grootste project van BOVAG sinds de oprichting van Bovemij is. U doet ook mee toch?  
 
Bertho Eckhardt,
algemeen voorzitter BOVAG

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring