Portret van ondernemer Jorrit Wesseldijk
Terug

“Ik heb een permanente drang om te knallen”

Ondernemerschap Portret
Leestijd: 6 min

Met vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede en een aanbod van ruim honderd (!) soorten opleidingen is Verkeersschool Wesseldijk een van de grootste logistieke opleidingscentra van het land. “Onze kracht? Heel simpel: we bieden een totaalpakket én willen de beste zijn”, zegt eigenaar Jorrit Wesseldijk (35). 

“Dat ik de verkeersschool drie jaar geleden van mijn vader kon overnemen, beschouw ik als de beste kans in mijn leven. Mijn bewijsdrang is groot, ik wil per se slagen. Als kind was ik nogal druk. Ik ben een paar keer geswitcht van school, was vaak een beetje lastig. Veel mensen dachten: wat moet het toch worden met die jongen? Nu hoor ik gelukkig vaker: die Jorrit is toch nog goed terechtgekomen.”  

“Van tien jaar lesgeven heb ik vooral geleerd met allerlei soorten mensen om te gaan”
Jorrit Wesseldijk | eigenaar Verkeersschool Wesseldijk

Bedrijfsovername

“Ik nam vaak vriendjes mee. Vooral heftruck rijden in de heftruckhal was gaaf. Zo lang ik me kan herinneren, heb ik meegeholpen. Dat begon met het vullen van de snoepautomaat, auto’s wassen en vuilnis wegbrengen. Op mijn achttiende ging ik hier fulltime werken. Ik ben begonnen als rijinstructeur, dat leek mijn vader de beste manier om deze branche te leren kennen. Ik werd verantwoordelijk voor onze tweede vestiging, in Arnhem. Ik begon met één auto en geen personeel. Onder mijn verantwoordelijkheid is Arnhem gegroeid. Wat ik vooral heb geleerd van tien jaar lesgeven, is omgaan met allerlei soorten mensen. Ik ben er socialer van geworden. Acht jaar geleden, vlak na het overlijden van mijn moeder, heb ik dertig procent van de aandelen overgenomen. In 2015 werd ik volledig eigenaar. Mijn vader vond het genoeg geweest. De bedrijfsovername verliep eigenlijk probleemloos. Ik heb een zus, maar ze wilde niet in het bedrijf werken. Op de achtergrond speelt mijn vader nog steeds een rol. Hij houdt zich bezig met de financiën. Ik bel hem drie keer per dag, als ik even iets niet weet. Zijn gezicht laat hij hier echter nauwelijks meer zien. Zie je dat bureau naast mijn bureau? Dat heb ik voor mijn vader laten maken. Hij heeft daar welgeteld één keer gezeten. Hij werkt liever thuis. Wat ik vooral van mijn vader heb geleerd, is zuinig zijn. De marges zijn niet zo groot in deze business.”   
 

header-image

Fotografie: William Moore

Eerlijkheid

“De verkeersschool groeit enorm. In de afgelopen drie jaar is de omzet verdubbeld. We hebben nu circa 55 mensen in dienst, binnenkort neem ik elf instructeurs uit onze eigen rijinstructeursopleiding aan. Waar die groei aan te danken is? Ik denk omdat wij aan bedrijven en particulieren een totaalpakket bieden, met meer dan honderd opleidingen: van aanhanger BE, bus, bromfiets en heftruck tot allerlei instructeursopleidingen en nascholing code 95. Ook zijn we sinds 2001 een ANWB Rijopleiding. We hebben vier vestigingen, misschien komt er een vijfde in Oss. Ik heb een permanente drang om te knallen. Als ik iets nieuws heb bedacht, ben ik al weer met het volgende project bezig. Ik ben erg blij met mijn personeel, inclusief de bedrijfsleiders. Ze zijn loyaal. Mijn vriendin Lincy werkt hier ook. Zonder haar was deze verkeersschool nooit zo hard gegroeid.” 

“Laat die vader meerijden, zien dat zijn zoon nog niet klaar is voor het examen”
Jorrit Wesseldijk | eigenaar Verkeersschool Wesseldijk

Bovenaan in Google

“We zijn zeer actief op internet, inclusief Facebook. Als je googelt op vrachtwagenrijbewijs of busrijbewijs, staan we bovenaan. We zijn de grootste verkeersschool in deze regio, denk ik. Eerlijkheid naar klanten, daar hecht ik waarde aan. Natuurlijk is er wel eens een vader die denkt dat zijn zoon goed genoeg is om af te rijden, terwijl wij dat niet vinden. Dan laten we hem meerijden en komt hij er achter dat zijn zoon inderdaad niet in staat is het Keizer Karelplein foutloos over te steken. Ik denk dat alle auto’s elektrisch worden. Zelfrijdende auto’s zullen komen, maar voorlopig niet. Iemand moet die auto toch manoeuvreren op lastig begaanbare plekken of in moeilijke situaties?” 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring